Министар одбране Александар Вулин примио је данас председника УВПС Љубомира Драгањца са којим је разговарао о предстојећем обележавању 25-годишњице формирања Удружења. Председник Драгањац обавестио је министра Вулина о детаљима прославе, посебно о учешћу 11 делегација из иностранства које ће дати посебан печат обележавању јубилеја. Председник Драгањац позвао је министра одбране да присутвује Свечаној академији у Дому ВС и замолио га да се обрати скупу, што је Александар Вулин прихватио са задовољством.

С обзиром на захтевност организације догађаја везаних за 25-годишњицу постојања и успешног рада удружења, председник Драгањац је замолио министра Вулина за логистичку подршку система одбране, што је и прихваћено.

Министар Вулин је казао да Министарство одбране брине о својим припадницима од тренутка када постану старешине, током каријере, али и после пензионисања. Изразио је поштовање према војним пензионерима, наводећи да Министарство одбране брине о онима који су деценијама градили систем одбране и да ће помоћи у реализацији обележавања 25 година постојања и рада.

Током сусрета било је речи и о другим питањима које тиште војне пензионере. Министар Вулин подржао је предлог удружења да део чланова Управног одбора и Надзорног одбора Фонда за СОВО буде из редова УВПС. Председник Драгањац се заложио да се у наредном периоду пензијско и инвалидско осигурање војних пензионера поново врати у Фонд за СОВО. Покренуто је и питање да се пређе на двомесечно издавање рецепата за терапије које прописује лекар. Такође је било речи и о томе да средства која се добијају лечењем цивилних осигураника треба да се уплаћују у војни буџет.

Министар Вулин је поручио да се се чини све како би се у склопу ВМЦ Карабурма, отворио геронтолошки центар јер је то значајна потреба војних пензионера.