Ivo Andric

Ivo Andric

Intesa senior kes
Status Stil

Важни линкови

Ministarstvo Odbrane
Vojska Srbije


Тренутно на мрежи

Imamo 130 gostiju na mreži
Председник УВПС код министра одбране Републике Србије
уторак, 28 август 2018 10:01
Министар одбране Александар Вулин примио је данас председника УВПС Љубомира Драгањца са којим је разговарао о предстојећем обележавању 25-годишњице формирања Удружења. Председник Драгањац обавестио је министра Вулина о детаљима прославе, посебно о учешћу 11 делегација из иностранства које ће дати посебан печат обележавању јубилеја. Председник Драгањац позвао је министра одбране да присутвује Свечаној академији у Дому ВС и замолио га да се обрати скупу, што је Александар Вулин прихватио са задовољством.

С обзиром на захтевност организације догађаја везаних за 25-годишњицу постојања и успешног рада удружења, председник Драгањац је замолио министра Вулина за логистичку подршку система одбране, што је и прихваћено.

Министар Вулин је казао да Министарство одбране брине о својим припадницима од тренутка када постану старешине, током каријере, али и после пензионисања. Изразио је поштовање према војним пензионерима, наводећи да Министарство одбране брине о онима који су деценијама градили систем одбране и да ће помоћи у реализацији обележавања 25 година постојања и рада.

Током сусрета било је речи и о другим питањима које тиште војне пензионере. Министар Вулин подржао је предлог удружења да део чланова Управног одбора и Надзорног одбора Фонда за СОВО буде из редова УВПС. Председник Драгањац се заложио да се у наредном периоду пензијско и инвалидско осигурање војних пензионера поново врати у Фонд за СОВО. Покренуто је и питање да се пређе на двомесечно издавање рецепата за терапије које прописује лекар. Такође је било речи и о томе да средства која се добијају лечењем цивилних осигураника треба да се уплаћују у војни буџет.

Министар Вулин је поручио да се се чини све како би се у склопу ВМЦ Карабурма, отворио геронтолошки центар јер је то значајна потреба војних пензионера.

 

Додај коментар