У току је други талас пандемије вируса корона, од којег су последице знатно теже у односу на период март-април ове године. Наше удружење предузело је мере да се неодложне активности одвијају и у ригорозним условима које диктира пандемија. Тако је руководство УВПС одлучило да се уместо седнице Главног одбора Скупштине УВПС окупљањем чланова на једном месту, одржи дописна седница. С тим у вези припремљени су сви потребни материјали за чланове Главног одбора и упућени им поштом на личне адресе.

Чланови Главног одбора Скупштине УВПС имају задатак да проуче материјале и да се изјасне по свакој тачки дневног реда и да то у писаном облику доставе руководству УВПС. Уколико имају потребу за додатним питањима, могу да се обрате путем телефона председнику УВПС или Извршном одбору УВПС. После свођења приспеле поште, руководство ће обавестити чланове Главног одбора какве су одлуке донете, што ће бити познато и ширем чланству.

Руководство УВПС упућује чланове да се и даље придржавају мера које су прописали медицински стручњаци. У актуелним условима најважније је очувати здравље. То се посебно односи на оне војне пензионере који имају хроничне болести.