Због новог таласа вируса корона који је у току и прети да поништи све досадашње резултате остварене током минулих месеци у борби са опаком болешћу, председник УВПС Љубомир Драгањац препоручује месним, општинским и градским организација да се придржавају прописаних и препоручених мера које је наложила Влада Републике Србије и оних који намеће конкретна ситуација на терену.

          С тим у вези треба предузети следеће:

До даљњег обуставити окупљања и састанке војних пензионера у којима учествује више од десет особа.

У просторије које користе месне, општинске и градске организације одлазити само када је то неопходно, у терминимa који су познати члановима и ради обављања неопходних послова.

Контакте између чланова руководстава и са осталим корисницима војне пензије, када год је то могуће, обављати путем телефона.

Бити у телефонском контакту са члановима који живе као самци. Као и до сада подразумева се солидарност са њима и указивање помоћи, ако им је потребна.

Учинити све напоре да се комплетира документација за социјалну и хуманитарну помоћ и сукцесивно шаље Извршном одбору Главног одбора УВПС на даљи поступак. То је посебно значајно у ово тешко време када они који су слабијег материјалног стања треба да имају и средства за заштиту и дезинфекцију.

Обуставити организацију излета и вишедневних путовања корисника војне пензије.

Придржавати се мера које је прописала Влада Републике Србије, а то су ношење маски у затвореном и отвореном простору и у јавном превозу, дистанцирање од других људи и често прање руку.

Пратити средства јавног информисања и предузимати све мере које у наредном периоду буду наложили надлежни државни органи.