Начелник Управе за војно здравство МО генерал-мајор Угљеша Јовичић упутио је одговор на писмо председнику УВПС Љубомиру Драгањцу следеће садржине:

Због пандемије изазване корона вирусом, Управа за војно здравство МО донела је низ мера у циљу спречавања ширења вируса, а једна од њих је привремено премештање појединих кабинета Специјалистичке поликлинике Војномедицинске академије у објекат ВМЦ Нови Београд. Наглашавамо да су кабинети само премештени на нову локацију али и даље остају у саставу ВМА која је одговорна за организацију рада кабинета.

Свесни смо да је у почетку били проблема у раду тих кабинета, али након предузимања одређених мера ситуација се нормализовала, тако да сада раде сви кабинети осим пулмологије и очног кабинета. Новина је да сви кабинети раде сваког радног дана, а телефони за заказивање прегледа се налазе на сајту Војномедицинске академије.

Што се тиче Вашег предлога да се Специјалистичка поликлиника Војномедицинске академије врати у објекат Војномедицинске академије, обавештавамо Вас да то планирамо да урадимо у наредном периоду када се за то буду стекли услови односно када епидемиолошка ситуација то буде дозвољавала.