Председник Удружења војних пензионера Србије Љубомир Драгањац обратио се Управи за војно здравство МО, предлажући да се кабинети Поликлинике ВМА који су, пре извесног времена због пандемије вируса корона, физички пребачени у просторије Војномедицинског центра Нови Београд, врате у зграду ВМА и да се њихов рад нормализује. Писмо објављујемо у целости:  

Изражавајући захвалност војном здравству на свему што је учињено током ванредног стања и пандемије вируса корона, молимо вас да подржите процес нормализације рада војноздравствених установа, у складу са епидемиолошком ситуацијом и укупним приликама у здравству.

После преласка појединих кабинета са Поликлинике ВМА у просторије ВМЦ Нови Београд, настали су проблеми заказивања прегледа војних осигураника, који нам то свакога дана сигнализирају. Највише је проблема односи се на то што се не уважавају раније заказани прегледи, а нова заказивања се не обављају у складу са потребама осигураника. Догађа се да они дођу на преглед, а специјалиста није на свом радном месту. Свакодневни су проблеми и у телефонским контактима, јер у кабинетима нико не подиже слушалицу. Пацијенти праве гужву испред кабинета, што у време епидемије није препоручљиво, па би ваљало пронаћи боље решење.

Имајући на уму кораке који се предузимају у правцу нормализације рада, молимо вас да, у складу са потребама и могућностима, предузмете следећу меру:

По могућности да се што пре кабинети са Поликлинике ВМА физички врате у простор Војномедицинске академије и увежу у војноздравствени систем, како би се целокупна ситуација нормализовала и како би војни осигураници на дуже стазе могли да заказују прегледе.