Начелник Управе за војно здравство бригадни генерал Угљеша Јовичић данас је одговорио је на електронско писмо које му је 2. априла ове године упутио председник УВПС Љубомир Драгањац. Писмо доносимо у целости.

Обраћамо Вам се у вези са eлектронским писмом, којим сте се непосредно обратили Управи за војно здравство МО, у коме захтевате достављање информација везаних за прегледе војних осигураника са сумњом на инфекцију вирусом COVID-19.

С тим у вези обавештавамо вас да се све категорије болесника са сумњом на инфекцију вирусом COVID-19 јављају на преглед у цивилне здравствене установе које су за за то одређене, с обзиром да је на највишем државном нивоу одлучено да се у „COVID амбулантама“ у цивилним здравственим установама прегледају све категорије пацијената без обзира на осигурање, чак и ако не поседују било какво здравствено осигурање.

Молимо вас да поштујете препоруке Владе Републике Србије у вези са понашањем и провођењем превентивних мера у актуелном тренутку епидемије изазване вирусом COVID-19.