Начелник Генералштаба ВС генерал Милан Мојсиловић упутио је писмо захвалности председнику УВПС Љубомиру Драгањцу на учешћу представника војних пензионера на приказу способности Војске Србије ,,Слобода 2019". Текст писма доносимо у целости:

,,У приказу способности Војске Србије поводом обележавања Дана ослобођења Београда у Другом светеком рату, 19. октобра 2019. године, учествовао je и један подешелон војних ветерана са 101 војним ветераном.

Удружење војних пеизионера Србије, са 30.000 чланова, je једно од шест удружења које je активно учествовало у приказу епособности Војске Србије поводом обележавања Дана ослобођења Београда у Другом светском рату.

Желим да се Вама, удружењу и посебно војним ветеранима (43 лица) који су учествовали у приказу епособности Војске Србије захвалим, на родољубљу и доприносу и успешној реализацији и манифестације.

У нади да сте задовољни што Војска Србије препознаје рад и зиачај удружења, као и у уверењу да ће се заједничка и успешна сарадња таставити и у наредном периоду, на обострано задовољство, желим Вам добро здравље и успех у раду".