Ivo Andric

Ivo Andric

Intesa senior kes
Status Stil

Важни линкови

Ministarstvo Odbrane
Vojska Srbije


Тренутно на мрежи

Imamo 126 gostiju na mreži
Министар одбране Зоран Ђорђевић у посети војним пензионерима у Новом Саду
недеља, 01 јануар 2017 19:42

У Касарни ,,Милетићево“ данас је боравио министар одбране Зоран Ђорђевић, испунивши на тај начин обећање које је почетком децембра дао делегацији Удружења војних пензионера Србије са председником Љубомиром Драгањцем на челу. Министар је посетио војне пензионере и чланове њихових породица који већ 25 година живе у прилично лошим касарнским условима. У пратњи министра Ђорђевића био је командант 1. бригаде КоВ бригадни генерал Жељко Петровић.

После разгледања просторија, министар Ђорђевић разговарао је са окупљеним станарима. У име оних који живе у неусловним просторијама, министру се обратио Саво Обрадовић који је рекао да је реч о породицама старешина које су у Нови Сад дошли из Словеније, Хрватске и БиХ и да у новосадским касарнама живи око 350 породица које очекују трајно решење стамбеног питања. Многе просторије прокишњавају, а станари плаћају високе трошкове на име кирије, комуналних услуга и електричне енергије. Због високих трошкова и неправилног обрачуна месечних обавеза, многи од станара су се обратили судовима. Главни проблем, како су навели станари, је тај да им се услуге наплаћују као привредним субјектима, а не по тарифи предвиђеној за кориснике или власнике станова. Станарима је стављено на терет и око 2.000 квадратних метара заједничких просторија за које не знају ни где се налазе, а камо ли да их користе.

 
Садржај новог броја листа „Војни ветеран“
недеља, 01 јануар 2017 10:16
Из штампе је 31. децембра изашао 155. број „Војног ветерана“ који на 36 страница доноси више занимљивих прилога.

Две колорне и једна црно-бела страница овог броја гласила војних пензионера бави се обележавањем Дана војних ветерана Србије.

Делегацију УВПС примио је министар одбране Зоран Ђорђевић а која су питања покренута прочитајте у најновијем броју ,,Војног ветерана.“

 
Новогодишња и Божићна честитка
четвртак, 29 децембар 2016 10:34
Војним пензионерима

и члановима њихових порoдица

честитамо

Нову годину и Божић

 

УДРУЖЕЊЕ ВОЈНИХ ПЕНЗИОНЕРА СРБИЈЕ

 
Годишња Скупштина војних пензионера Смедеревске Паланке
петак, 23 децембар 2016 11:46
Годишња Скупштина ОпОрг Смедеревска Паланка одржана је  22. децембра у сали тамошње Скупштине Општине. Седници Скупштине присуствовало је око 70 чланова Удружења, затим председник Извршног Одбора ГО УВПС Зоран Вучковић, представници локалне самоуправе, Војске Србије и Фонд СОВО,  а и велики број представника сродних организација и удружења. Скупштини је присуствовао и Председник општине и  директор цивилног Медецинског здравственог Центра Смедеревска  Паланка др Ивана Ђурђевић – Старовић.
 
Одржана редовна скупштина Градског одбора УВПС Краљево
петак, 23 децембар 2016 05:06
У Дому ВС у Краљеву 22. децембра одржана је редовна седница Скупштине Градског одбора УВПС Краљево. Извештај о раду Градског одбора Скупштине ГрОд УВПС Краљево од 28. 4. 2015. до 22.12.2016. године, поднео је председник Рајко Марашевић, а извештај Надзорног одбора - Ђуро Медаковић.
 
Ужички војни пензионери предњачили у акцији прикупљања потписа за народну иницијативу
четвртак, 22 децембар 2016 21:34
У Клубу пензионера Ужицу је 22. децембра одржана је годишња скупштина Општинског градске организације УВП тог града. Свечани скуп који је био посвећен и обележавању Дана ЈНА отворио је председник ГрОд Ратко Ђорђевић. У председниковом извештају о раду у последњих годину дана на првом месту се нашла неповољна стамбена ситуација и набрајање шта је Удружење с тим у вези предузело. Наиме, град се, на основу уступљених војних објеката, обавезао да ће систему одбране испоручити седам до десет станова, али се рокови стално пролонгирају. Према чврстим обећањима, до краја године ће у Ужице стићи представници Дирекције за имовину Владе Републике Србије, који би требало да са локалним властима потпишу одговарајући документ, па се очекује напредак у блиском наредном периоду.

Здравствено обезбеђење оцењено је повољном оценом, али је изнето неколико примедби на рад Војномедицинске академије. Прошле године, у просторијама Градског одбора УВП Ужица, организован је мини систематски преглед, којем се одазвало више од тридесет корисника војне пензије. Реч је о некој врсти превентивног прегледа који је прихваћен као могућност да се на време предупреди ширење болести или спречи оболевање. С обзиром на одјек коју је имала та активност, договорено је да то убудуће постане редовна пракса.

 
Предаја сабље министру иностраних послова Русије лични чин Бранка Бутолена
уторак, 20 децембар 2016 11:47
Удружењу војних пензионера Србије последњих дана обратио се велики број војних пензионера који су негодовали што је министру иностраних послова Руске Федерације Сергеју Лаврову, приликом недавне посте Србији, адвокат Бранко Бутолен, потпуковник у пензији уручио сабљу. Према тврдњама оних који су нам се јављали телефоном, наводно је приликом предаје Бутолен представљен као представник војних пензионера.
 
Додела социјалне и хуманитарне помоћи у новембру 2016. године
уторак, 20 децембар 2016 10:55
На основу Правилника о социјалној и хуманитарној помоћи Удружења војних пензионера Србије, Изврши одбор је на седници оджаној 9. децембра 2016.године, размотрио захтеве достављене уновембру 2016. године и на основу прописаних критеријума и испуњених услова, донео је одлуке о додели једнократне социјалне и хуманитарне помоћи:
 
Хуманитарни концерт – Стефаново вече у Нишу
понедељак, 19 децембар 2016 10:36

Нишки музичари различите жанровске оријентације наступиће на хуманитарном концерту у Нишу у среду, 21. децембра у Дому војске, како би се прикупила помоћ за малог Стефана, сина потпуковника у пензији Зорана Миладиновића.

Хуманитарни концерт у великој сали Дома војске почеће од 20 часова а на бини ће се смењивати: Горан Шепа Гале (Кербер), Оливер Катић, Pethouse Банд, Неша Саита (Црне Мамбе). Ансамбл Грош, Хуманитарни бенд Колеге, Дејан Најда Најдановић (еx-Смак, Генерација 5) и Вокална група Constantine.

 
Седница Скупштине новосадских војних пензионера
петак, 16 децембар 2016 22:32
Интонирањем државне химне у Дому ВС у Новом Саду, поводом 23 година од оснивања организације војних пензионера у том граду, 16. децембра започета је седница Скупштине Градског одбора УВП.

Међу многобројним корисницима војне пензије били су и пуковник Братољуб Бркљача, начелник ВМЦ Нови Сад, потпуковник Светозар Бјелак представник Команде 1. бригаде КоВ, Срђан Девић, из регионалног центра МО, капетан фрегате Смиљан Родић, из Речне флотиле, Милан Бошковић помоћник директора филијале ПИО у Новом Саду, представници УВПС Бачка Паланка , Удружења војних бескућника, Удружења ваздухопловаца Војводине  , СУБОР-а Војводине и Новог Сада, Удружења пензионера Новог Сада, Друштва српских домаћина, Удружења за рекреацију ,,Релакс“ и други.

Извештај о раду од почетка године до 15. децембра поднео је председник Милорад Орељ. Он је истакао да је на данашњи дан пре 23 године  формирано Удружење у Новом Саду.

 
Годишње информисање корисника војне пензије у Врању
петак, 16 децембар 2016 07:29
Традиционално информисање корисника војне пензије на крају године организовано је 15. децембра у Великој сали Дома ВС у Врању. Том догађају присуствовали су командант 4. бригаде Копнене војске бригадни генерал Зоран Лубура и представници организација и институцијама са којима сарађује градска организација УВП у Врању.

Председник Удружења Љубомир Драгањац похвалио је Градски одбор УВПС за резултате постигнуте у прикупљању потписа за подршку народној иницијативи којом се захтева враћање пензија на ранији ниво. Он је кориснике војне пензије обавестио о разговорима које је делегација УВП ових дана водила са министром одбране Зораном Ђорђевићем и о другим питањима и проблемима које тиште војне пензионере, посебно о здравственом и стамбеном обезбеђењу.

 
Одржана 14. седница Главног одбора УВПС
четвртак, 15 децембар 2016 22:01
Седница ГлОд Скупштине УВПС одржана је 14. децембра у београдском Дому Војске Србије под председавањем Љубомира Драгањца, председника Удружења. На скупу је поднета информација о састанку делегације УВПС са министром одбране господином Зораном Ђорђевићем, анализиране су активности УВПС на подношењу народне иницијативе Народној Скупштини с предлогом да по хитном поступку размотри предлог Закона о престанку важења Закона о привременом уређивању начина исплате пензија и предлог Закона о изменама Закона о ПИО и разматрано више актуелних питања.

Информацију о предстојећим променама у здравству у Војсци Србије поднео је в. д. начелника Управе за војно здравство пуковник др Угљеша Јовичић. Он је између осталог рекао да ће у наредном периоду доћи до обједињавања појединих служби у оквиру војног здравства, то јест да ће предстојећа реформа омогућити да се са постојећим кадровима, уз одговарајућу материјалну потпору и бољу организацију унапредити лечење војних осигураника.

 
Тамбурaшка диверзија Јована Тамбурића на истину
уторак, 06 децембар 2016 10:46
Циљани напади на Удружење војних пензионера Србије у режији неоствареног генерала Јована Тамбурића ових су дана попримили размере које превазилазе здрав разум. Острашћеност самопрокламованог  председника Удружења синдиката пензионисаних војних лица Србије који непрестано вапи за све већом славом, наводно борећи се за права војних пензионера, у лажима, подметањима, баратању полуистинама, уз увредљив, некултуран и иритантан тон, отишла је толико далеко да се може мирне душе назвати вербалном диверзијом на истину.

Груба је неистина и подметачина да је годинама ,,пензионерска популација предмет разних манипулација са циљем да се обезбеди њихова подршка појединим странкама, односно актуелним властима“. Веома је позната чињеница, господине Тамбурићу, да су управо на вашим скуповима виђани страначки прваци. Тек толико да се зна.

 
Донета пресуда Управног суда у вези са захтеваним увећањем пензија за 20 одсто
понедељак, 05 децембар 2016 18:30
У вези са захтеваним повећањем пензија дела војних пензионера путем ревизије и доношења нових решења у складу са Законом о ПИО и тако обрачуната пензија увећа за 20 одсто (детаље смо објавили на овом сајту 4. августа 2016. године), на основу члана 79 став 3. Закона о ПИО, Управни суд је  донео пресуду, коју доносимо у целости:
 
Широм Србије обележен Дан војних ветерана
субота, 03 децембар 2016 15:41
Низом активности у Србији је 2. децембра обележен Дан војних ветерана. Свечаности су започеле у преподневним часовима, када су, у знак поштовања и сећања на оне који за отаџбину дали своји животе, представници војне делегације у сарадњи са локалним самоуправама и ветеранским удружењима положили венце на споменике палим борцима и жртвама ослободилачких ратова Србије.

Делегација Удружења војних пензионера Србије коју су сачињавали председник Љубомир Драгањац, Остоја Поповић и Добривоје Димитријевић положила је венац на Споменик жртвама ратова и браниоцима отаџбине од 1990 до 1999. године на Савском тргу у Београду.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 10 od 44