Ivo Andric

Ivo Andric

Intesa senior kes
Status Stil

Важни линкови

Ministarstvo Odbrane
Vojska Srbije


Тренутно на мрежи

Imamo 94 gostiju na mreži
Додела социјалне и хуманитарне помоћи у августу 2016. године
среда, 14 септембар 2016 17:00
На основу Правилника о социјалној и хуманитарној помоћи Удружења војних пензионера Србије, Изврши одбор је на седници оджаној 12.септембра 2016. године, размотрио захтеве достављене уавгусту 2016. године, и на основу прописаних критеријума и испуњених услова, донео је одлуке о додели једнократне социјалне и хуманитарне помоћи према следећем:
 
Нови напади на УВПС из истих побуда и извора
четвртак, 01 септембар 2016 09:33

Ових дана неки душебрижници војних пензионера поново су, на два сајта, без повода напали руководство Удружења војних пензионера и председника УВПС. То су учинили пласирањем неистина, стварањем конструкција без чињеничног основа, подметнутим а искривљеним подацима, манипулацијом полуистинама и свиме ониме што постоји у арсеналу праксе, где десет пута изговорена или написана лаж постаје истина.

Много је неистина, ноторних лажи, несувислих ставова и закључака које су, да ли спонтано или дириговано, исписали људи који су чланови или на функцијама у другим минорним удружењима војних пензионера. Под плаштом наводне бриге за војне пензионере, они испаљују отровне стреле према Удружењу, заговарајући пуч или преврат. Дозволићемо и могућност да су поступили и по оној народној ,,Да комшији цркне крава“!

 
Додела социјалне и хуманитарне помоћи у jулу 2016. године
четвртак, 18 август 2016 09:52
На основу Правилника о социјалној и хуманитарној помоћи Удружења војних пензионера Србије, Изврши одбор је на седници оджаној 8. августа 2016. године, размотрио захтеве достављене у јулу 2016. године, и на основу прописаних критеријума и испуњених услова, донео је одлуке о додели јенократне социјалне и хуманитарне помоћи:
 
Честитке новоизабраном премијеру и министрима два ресора
петак, 12 август 2016 21:46
Поводом поновног избора за председника Владе Републике Србије, председник Удружења војних пензионера Србије Љубомир Драгањац упутио је господину Александру Вучићу честитку, уз жеље за нове успехе на путу очекиваног бржег развоја.

Писмене честитке упућене су и ресорним министрима за одбрану и рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зорану Ђорђевићу и Александру Вулину.

 
Право на ревизију пензије и доношење решења
четвртак, 04 август 2016 08:18

Председник УВПС Љубомир Драгањц упутио је инфромацију градским и општинским организацијама Удружења коју доносимо у целости:

,,Корисници војних пензија се захтевима обраћају надлежним филијалама РФ за ПИО и траже ревизију пензије и доношење нових решења у складу са Законом о ПИО и тако обрачуната пензија да им се, на основу члана 79. став 3. Закона о ПИО, увећа за 20%.

 
Додела социјалне и хуманитарне помоћи у jуну 2016. године
четвртак, 07 јул 2016 10:38
На основу Правилника о социјалној и хуманитарној помоћи Удружења војних пензионера Србије, Изврши одбор је на седници оджаној 1. јула 2016. године, размотрио захтеве достављене у јуну 2016. године, и на основу прописаних критеријума и испуњених услова, донео је одлукео додели једнократне социјалне и хуманитарне помоћи:
 
Обраћање УВПС РФ ПИО и одговор те институције везано за право на ванредно увећање пензија КВП који су засновали радни однос
петак, 01 јул 2016 07:44

Председник Удружења војних пензионера Србије Љубомир Драгањац упутио је недавно РФ ПИО акт у вези са војним пензионерима који су засновали радни однос, а односи се на право за остваривање права на ванредно увећање пензија за 11,06 одсто. Писмо доносимо у целости:

 
Додела социјалнеи хуманитарне помоћи у мају 2016. године
среда, 08 јун 2016 10:23
На основу Правилника о социјалној и хуманитарној помоћи Удружења војних пензионера Србије, Изврши одбор је на седници оджаној 7. јуна 2016. године, размотрио захтеве достављене у мају 2016. године, и на основу прописаних критеријума и испуњених услова, донео је одлукео додели једнократне социјалне и хуманитарне помоћи:
 
За оне који су ослоњени на Амбуланту ,,Бањица” лабораториојске услуге поново пружа ВМА
уторак, 07 јун 2016 11:00
После обраћања корисника здравствених услуга у Амбуланти ,,Бањица” Удружењу војних пензионера Србије и захтева који је Удружење упутило Управи за војно здравство МО, из те управе стигао је одговор следеће садржине:

,,Поступајући по вашем акту у вези са приговором професионалних и пензионисаних припадника Војске Србије и чланове њихових породица који су до поновног отварања Амбуланте ,,Бањица”, лабораторијске услуге са упутом изабраног лекара користили лабораторијске услуге ВМА, обавештавамо вас да је Управа за војно здравство МО регулисала да Војномедицинска акдемија настави са радом на пружању лабораторијских услуга професионалним и пензионисаним припадницима Војске Србије и члановима њихових породица који имају отворен здравствени картон у Амбуланти ,,Бањица”, ВМЦ ,,Славија” ЦВМУ – Београд.”

 
Вансудским поравнањем дуг РФ ПИО решило 33.440 војних пензионера
уторак, 07 јун 2016 09:25
Председник Удружења војних Србије Љубомир Драгањац упутио је РФ ПИО захтев за достављање података о томе колико је корисника војне пензије наплатило дуг путем поравнања и колики је износ средстава за те намене исплаћено током 2015. године. Такође су тражени подаци о броју корисника војне пензије који су поднели захтеве за вансудско поравнање од 1. 1. 2016. године и пресек износа исплаћених средстава током у 2016. године.
 
Уставни суд одбацио уставну жалбу против пресуде Апелационог суда
петак, 13 мај 2016 09:54
Решењем Уставног суда број Уж 1105/2015, од 25. 4. 2016. године одбаченa је уставна жалба двојице војних пензионера у вези са остваривањем права на ванредно повећање пензија за 11,06 одсто од 1. 1. 2008. године и потврђена вредност бода од 9,02 динара и застарелост потраживања преко три године од дана подношења тужбе.

Удружење војних пензионера с тим у вези проучава решење Уставног суда Србије, консултује правне стручњаке и утврђује какве су шансе у погледу правног исхода, ако се спор настави пред Међународним судом за људска права у Стразбуру.

С обзиром на значај, наведено решење Уставног суда доносимо у целости, изостављајући само имена и презимена двојице војних пензионера на које се тај правни акт односи:

 
Додељена социјална и хуманитарна помоћ у aприлу 2016. године
среда, 11 мај 2016 10:08
На основу Правилника о социјалној и хуманитарној помоћи Удружења војних пензионера Србије, Изврши одбор је на седници оджаној 6. маја 2016.године, размотрио захтеве достављене у априлу 2016. године, и на основу прописаних критеријума и испуњених услова, донео је одлуке о додели јенократне социјалне и хуманитарне помоћи:
 
Додела социјалне и хуманитарне помоћи у мају 2018. године
среда, 11 мај 2016 09:56

На основу Правилника о социјалној и хуманитарној помоћи Удружења војних пензионера Србије, Изврши одбор је на седници одржаној 8. јуна 2018. године, размотрио захтеве достављене у мају 2018. године, и на основу прописаних критеријума и испуњених услова, донео је одлуке о додели једнократне социјалне и хуманитарне помоћи:

 
Нова уставна Иницијатива за оцену уставности Закона о привременом уређењу начина исплате пензија
уторак, 26 април 2016 11:42

Председник УВПС Љубомир Драгањац упутио је нову Иницијативу Уставном суду Србије ради оцене уставности и сагласности са општеприхваћеним правилима међународног права и потврђеним међународним уговорима Закона о привременом уређеђивању начина исплате пензија. Иницијатива је Уставном суду  упућена 25. априла.

Сви они који желе да поднесу Уставну иницијативу лично, могу да користе текст Иницијативе које доносимо у целости:
 
Социјална и хуманитарна помоћ за март 2016. године
петак, 22 април 2016 09:45
На основу Правилника о социјалној и хуманитарној помоћи Удружења војних пензионера Србије, Изврши одбор је на седници оджаној 13. априла 2016.године, размотрио захтеве достављене умарту 2016. године, и на основу прописаних критеријума и испуњених услова, донео је одлукео додели једнократне социјалне и хуманитарне помоћи:
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 10 od 42