У складу са Платформом за обележавање 100 година од завршетка Првог светског рата коју је усвојио Главни одбор УВПС, Удружење војних пензионера Србије организује седмодневно путовање у Грчку и Македонију од 24. до 30. септембра.

ЗЕБРЊАК-БИТОЉ-КАЈМКЧАЛАН-КРФ-ВИДО-ГУВИЈА-АГИОС МАТЕОС-МЕТЕОРИ-ПАРАЛИЈА-СОЛУН-ЗЕЈТИНЛИК-ПОЛИКАСТРО

7 ДАНА / 6 НОЋЕЊА - АУТОБУСОМ

Полазак: 24 09.2018 Нови Сад, па Београд

Повратак:30.09.2018.

 

  1. дан: Србија-Зебрњак-Битољ

Дневна вожња кроз Србију и Македонију са обиласком Зебрњака. Спомен-костурница на брду Зебрњаку je било монументално и тријумфално спомен-обележје подигнуто у славу и част погинулим српским војницима током Кумановске битке у Првом балканском рату 1912. године. Спомен-обележје je најзначајније остварење београдског архитекте Момира Коруновића и био je најмонументалнији војни меморијал на просторима средишњег Балкана. Наставак путовања. Обилазак српског војног гробља у Битољу, где су сахрањени српски јунаци након Битољске битке 1912. године. Смештај у хотелу у Битољу или околини. Вечера. Ноћење.

  1. 2. дан: Битољ-Кајмакчалан-Крф

Рани доручак. Одлазак на Кајмакчалан (аутобусом и пешице). Планински врх познат као поприште најжешћих борби на Солунском фронту. Обилазак костурнице и сломен-капеле где се налази урна др Арчибалда Рајса. По завршетку обиласка, наставак путовања ка Игуменици. Вожња трајектом ка Крфу. Долазак на Крф у касним вечерњим часовима. Смештај у хотел. Вечера. Ноћење.

  1. дан: Крф-Видо-Крф

Доручак. Обилазак града Крфа-шетња старим градом и панорамско разгледање у пратњи локалног водича: градске зидине, Византијска тврђава. Градска већница. Трг Димархио. Парламент, чувено шеталиште Спијенада. Парк. Цркве Св. Спиридона, англиканска црква Св. Ђорђа. Обилазак Српске куће и разгледање поставке експоната из времена боравка Српске војске и владе на острву.

Одлазак на острву Видо и обилазак спомен-костурнице. Повратак у хотел. Слободно вече. Вечера. Ноћење.

4.   Дан: Крф-Гувија-Агиос Матеос

Доручак. Одлазак у Гувију, место где се долазећи из Албаније искрцала српска војска. Затим полазак за Агиос Матеос до споменика палих бораца Дринске дивизије. Повратак у хотел. Вечера. ноћење.

  1. дан: Крф-Игуменица-Метеори-Паралија

Доручак. Напуштање хотела. Прелазак трајектом од Крфа до Игуменице. Полазак према граду Каламбака који се налази у подножју Метеора. Обилазак Метеора. Манастири Метеори или „висеће стене" je скупина православних манастира који су веома познати пo свом несвакидашњем попожају на стенама-стубовима и сматрају се највреднијом скупином манастира у Грчкој после Свете горе. Након обиласка, полазак ка Паралији. Долазак у Паралију у поподневним часовима. Слободно време. Вечера. Ноћење.

  1. дан: Паралија-Солун-Зејтинпик-Паралија

Доручак. Одлазак за Солун. Панорамско разгледање града: Ротонда, Бела кула, Цитадела, Црква Св. Димитрија, Аристотелов трг, споменик Александру Македонском, Галеријусов славолук...Обилазак српског гробља на Зејтинлику. Повратак у хотел у Паралији. Вечера. Ноћење.

  1. дан: Паралија-Поликастро-Србија

Доручак. Напуштање хотела. Путовање за Поликастро. Обилазак монументалног споменика подигнутог 1968. године у част велике савезничке победе на Солунском фронту. Полазак за Србију. Вожња са успутним паузама према потреби. Долазак на место поласка у вечерњим часовима.

ЦЕНА АРАНЖМАНА: 245€ на бази групе 50 путника

ЦЕНА АРАНЖМАНА: 285€ на бази групе 30 путника

У динарској противвредности пo продајном курсу ,,Банке Интезе“

Плативо у до 6 рата (јул-децембар) • 40% приликом резервације, a остатак у једнаким ратама до децембра чековима грађана

Рок за ПРЕДПРИЈАВУ 1. август 2018.

Рок за ПРИЈАВУ (уз намиривање 40% средстава за аранжман и полагање чекова) до 25. августа 2018. године.

Пријаве на телефон: 011/3228-076 (Звонимир ПЕШИЋ) од 11 до 12 часова, односно путем и-мејла: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

Програм je рађен на бази 50, односно 30 путника

Организатор задржава право да у случају измене цене превоза, девизног курса, недовољног броја пријављених путника и слично измени цену аранжмана за одговарајући износ или откаже путовање, a најкасније 5 дана пре поласка на путовање. Сви остали услови коришћења аранжмана наведени су у Општим условима. Уз овај програм важе општи услови путовања агенције Travel тo Balkan“, лиценца ОТП 100/2016.

АРАНЖМАН ОБУХВАТА:

- Превоз модерним аутобусом туристичке класе (клима, тв. видео и аудио опрема)

-1 ноћење на бази полупансиона у хотелу 3* у Битољу или околини 1/2 или 1/3 собама

-  3 ноћења на бази полупансиона у хотелу 3* на Крфу 1/2 или 1/3 собама

-  2 ноћење на бази полупансиона у хотелу 3* у Паралији 1/2 или 1/3 собама

-  боравишне таксе у Грчкој

-  трајект Игуменица-Крф РТ –

-   Брод Крф-Видо

-  улазница за један манастир на Метеорима

-  Разгледање према програму са стручним водичем

-  Трошкови организације и вођства пута

 

АРАНЖМАН HE ОБУХВАТА:

-Доплату за 1/1 105 евра (на упит)

-Улазнице за културно-историјске знаменитости

-  Међународно здравствено осигурање

-  До 70 година - 800,00 динара

-70-75 -1600,00 динара

- 75-85 година - 2.000.00 динара

-  факултативни програм

-  Индивидуалне трошкове путника

вожња џипом до Кајмакчалана 20€ пo особи