Ivo Andric

Ivo Andric

Intesa senior kes
Status Stil

Важни линкови

Ministarstvo Odbrane
Vojska Srbije


Тренутно на мрежи

Imamo 124 gostiju na mreži
Реаговање на неистине које пласира Јован Тамбурић
среда, 22 новембар 2017 13:11
После неодмереног, неутемељеног у истини и правди текста Јована Тамбурића, пуковника у пензији, недавно објављеног на сајту КВП Радио адмирал, у УВПС је пристигло више оштрих писмених реакција војних пензионера. Они износе огорчење и срџбу што Јован Тамбурић, синдикални ,,лидер“ чије су ,,способности“ на уверљив начин опробале многе колеге. На тешке Јованове речи, појединци нису могли да се суздрже од још оштријих реакција, па су у много чему пренаглили. Објављивање таквих садржаја одвело би нас у крајност какву заговара, а можда и прижељкује, Тамбурић, па смо се, ради бољег разумевања, одлучили да вам предочимо умерен текст, настао у УВПС, као реакција на флагрантне неистине које, с времена на време, упорно сервира Тамбурић:

„Поново се оглашава човек који би по свему релевантном требало да ћути или да се позабави ,,мангупима“ у сопственим редовима, па када у својој кући уклони паучину и опере прљав веш, тек тада би било упутно да, можда, погледа у комшијско двориште, али не да у мислима забада нос тамо где му место није, да би светло видео као таму и да заменом теза, на сваки начин, покуша да оствари оно што је наумио. Сваки домаћин на селу, а и у граду, зна да није коректно нападати комшију, поготову не полуистинама и неистинама, јер ће му се све то вратити као оштар бумеранг.

Вероватно у недостатку осведочених резултата у деловању Синдиката, Тамбурић посеже за неаргументованим нападима на УВПС, покушавајући да блаћењем Удружења спинује чињенице о неуспесима организације коју предводи и сву пажњу интерне јавности усмери према УВПС. При томе се јасно чита намера да придобије део чланова УВПС. Народ би познату изреку преметнуо у следећу формулацију: ,,Што је деди мило, то му се и снило“

Шта је све до сада урадило Удружење војних пензионера може се прочитати на Сајту УВПС који је доступан свим грађанима, а и у текстовима објављеним у гласилу УВПС ,,Војни ветеран“. Ништа, дакле, није скривено од очију јавности. О томе сведочи и веома богата документација која се чува у архиву Удружења. Према томе добро обавештеним члановима УВПС не може да се досољава истина како би променили став.

Погрешна је и веома отровна констатација Јованова да министар одбране састанке са представницима УВПС редовно одржава или после протеста синдикалаца или пред неке изборе. Хајде да ту вешто смишљену тезу за манипулацију војнопензионерског мњења проверимо у пракси: врли Јоване, организујте нови протест, па да видимо да ли ће поново министар примити делегацију Удружења. Верујем да би руководству УВПС то било од користи. Макар толико да се начне решавање једног од већег броја горућих проблема. Уосталом у последње две-три године, колико нас сећање служи, организовали сте пет протеста, а министар одбране је два пута примио делегацију УВПС (једном Ђорђевић, други пут Вулин).

Тешко је, а можда и лако, докучити разлоге због којих Јован износи поруге на рачун актуелног министра одбране, поготову када му умањује друштвени ранг и положај у државној хијерархији. Илузорно је објашњавати Јовану да је министар одбране државни чиновник готово највишег ранга и да природно свакодневно има државничке обавезе, што се може утврдити посредством сајта Министарства одбране.

Неприхватљив је такав однос према носиоцима високих функција у државној хијерархији јер је реч о, у најмању руку, грубом непоштовању народа и државе

Што се одлива пара из Фонда за СОВО тиче, када је реч о исплати боловања до 30 дана, неспорно је да су то открили представници УВПС, да су реаговали и да Удружење дуго води упорну борбу да се незаконито трошење новца прекине, па је преставке упућивало и претходним министрима. Представници УВПС у органима Фонда за СОВО су смењени са функција управо зато што су се борили за поштовање закона и инсистирали на томе. О томе је први пут Управни одбор Фонда за СОВО, на иницијативу УВПС, расправљао на седници одржаној 10. децембра 2014. године.

Јован упада у живо ,,блато“ када тврди да УВПС није репрезентативно удружење. Том изреченом грубом неистином, губи сваки кредибилитет синдикалног вође и разумног официра у пензији. Ваљда зна како народ назива људе који говоре неистине и конструишу лажну слику о некоме или нечему.

Да је Јован обмануо читаоце сајта потврда је и то што износи да УВПС реагује постфестум у односу на доделу неуређених станова припадницима система одбране и војним пензионерима. Да чита извештаје са седница Главног одбора Скупштине УВПС и да је на надлежном месту затражио информацију, сазнао би да се Удружење противи тој пракси, захтевајући да сви они који добију стан треба да приме уређен кров над главом, а не руину. Удружење се такође залаже да они који су прихватили такав стан, при откупу буду ослобођени дела пореза у вредности уложених пара за адаптацију додељене им стамбене јединице.

О иницијативи да се пензијско и инвалидско осигурање пензионисаних официра и подофицира из Фонда ПИО врати у Фонд за СОВО Тамбурић, у стилу свога презимена, износи толико увреда и лажи да се то граничи са покушајем прекрајања истине. Не знам само шта му је циљ, осим очевидне безочне љаге руководства УВПС. Е, Јоване, па и птице на грани знају шта је истина а шта сушта лаж. Не освајају се тако душа и срце војних пензионера. Много су тога прошли и научили, па не наседају на неистине злонамерних људи.

Запаљива је лаж, али кратких ногу, да су представници УВПС учествовали у превари војних пензионера да не добију 11,06 одсто, већ само 6,57 одсто. Ко би уман, при здравој памети и свести, сам себи апциговао део пензије!? Изволите Јоване докажите своју тезу, да макар у неку Вашу реч поверујемо. Ако пак то не учините, знамо како ћемо Вас звати наше заједничке колеге и колико Вам веровати!

Инсинуације да УВПС ништа не чини да се укине Закон о привременом уређивању начина исплате пензија врхунац је бесчашћа пуковника у пензији Јована Тамбурића, кога следи толико чланова да би могла (можда) два аутобуса да се напуне. То је, заправо, уједно и мера колико му људи верују.

Господине Тамбурићу, да ли сте Ви били иницијатор подизања споменика истинском хероју српског народа Милану Тепићу, или сте подржали часног и честитог генерала Лазаревића? Тај однос министра Вулина свакако може да буде светао пример самопоштовања и вертикале једног народа. А ви то излажете порузи.

Не бавимо се политиком нити политиканством, али нам све личи као да сте изашли из неког шињела из прошлости, оних који су ојадили грађане Србије и државу. Можда сте завршили и неки од „великих“ курсева НАТО-а.

Ваши аргументи Јоване то нису и сваки иоле писмени грађанин може да прочита о чему је реч. Нисте успели да обманите војне пензионере, нисте остварили преотимање чланства. Својим деловањем само потврђујете објективну слику о себи. Очигледна Вам је намера да поделите војнопензионерску популацију, али не знамо да ли то чините за потребе виртуелног синдиката или нечије друге. Време ће то показати. Које и чије песме певате?

Обманама и самообманама све више тонете у сопствено блато!

Где се деде Ваше чојство?“

Удружење војних пензионера Србије

* **

Мада смо хтели да објавимо и изворни текст Јована Тамбурића, са Сајта КВП Радио адмирал, због тога што је провајдер онемогућио преснимавање са тог сајта, нисмо били у могућности да намеру и остваримо.

Ко жели да прочита тај текст, може га пронаћи на Сајту Радио адмирал.

 

Коментари  

 
#8 Васковић 06-12-2017 10:23
Поштоване колеге, немојте да нас наше руководство замајава Тамбурићем. За нас он егзистенцијално није битан. Битан је за њих јер су неки одлучили да буду "вечни". Сигуран сам да, акон не сви, онда огромна већина није задовољна "даљом" применом спорног привременог Закона. Молим поштовано руководство да своју пажњу усмери на решавање овог проблема. Ја лично немогу да се сагласим да ми одузимањем 20% пензије, неко даје "повишицу" од 5%. У свим школама које сам завршио, то нисам учио. Можда су то они учили у "школама и трендовима" које су завршили. Поштовано руководство, досадашње "оружје" које сте примењивали у одбрани наших интереса очито није ефикасно. Па ако нисте заборавили војну науку, јер смо завршили исте школе, мењајте "тактику и оружје" јер смо Вас изабрали да доследно заступате наше интересе. Сигуран сам да тренутно од овог питања нема значајнијег за решавање. Испуњавајте своје обавезе или препустите место онима који ће у решавање проблема војних пензионера унети више енергије, смелости и па што да не, и знања. Поздрав свима.
 
 
#7 Momir 30-11-2017 14:22
Da li je moguće da smo mi vojni penzioneri, od kojih je velika većina učestvovala u odbrani svoje rodne grude od ustaša i mudžahedina, dozvolili da deo nas (ma koliko on mali bio) povede za inspektorom Tamburom, koji je kukavno izbegao da, kao oficir i čovek, pomogne svom rodnom selu - kada je njegovoj rodbini i komšijama bilo najteže u istoriji?
 
 
#6 66666666666666 27-11-2017 15:53
два минибуса да али аутобуса тешко може да напуни
 
 
#5 66666666666666 27-11-2017 15:52
бавите се неважним пословима,ко је тај Тамбурић,он чланарину својих "чланова скупља на приватни текући рачун.Такве не треба ни спомоњати. :-x :-x :-x :P :P :P :P
 
 
#4 Momir 27-11-2017 13:27
Tamburić, koji se i dalje na svom sajtu predstavlja kao INSPEKTOR NARODNE ODBRANE (???) je, ipak, neke stvari dobro "predvideo". Da ne bi završio kao general Lazarević i mnogi drugi časni oficiri i generali, koje jure haški predatori, ovaj vrli pukovnik u penziji NIKADA NI DANA RATA NIJE PROVEO U SVOM RODNOM BOSANSKOM MESTU, nego je uspeo da ga kukavno izbegne, iaoko je pozivan iz rodnog kraja!!! O kakvom se "INSPEKTORU" radi dovoljan je samo ovaj podatak. Zato Tambura ne voli Lazarevića i nas druge koji smo otišli u svoja rodna mesta da ih odbranimo od mudžahedina i ustaša. Mi smo jednostavno voleli svoje rodno mesti i svoju zemlju. Izgleda da se Tambura već tada pripremao za sindikalnog lidera. Proporcionalno svojoj visini i neuspešnoj želji da postane general - su činjenice koje ga bole... Predlažem UVP da se Ministru odbrane uputi apel da se ovaj INSPEKTOR KLUZO unapredi u čin generala...
 
 
#3 veso 25-11-2017 11:57
Tako je! Sa takvima se mora oštro i na prvu loptu,"ARGUMENTIMA".
 
 
#2 Саво 25-11-2017 11:17
Пустите Јована да "тамбура" и даље. Мислим да му је дато превише пажње на глупости које износи. Верним члановима јасна је
позиција и улога УВПС, коју својим лицимерним,дема гошким и крајње нељудским односом покушава да нарушии ћирубмаТ.
Наставимо да радимо као да га непримећујемо
 
 
#1 Душко 23-11-2017 22:23
Гдје Тамбурић проведе вријеме од 1991. до краја 1999.године и на којим дужностима. Тај сигурно није омирисао барут и није га било на подручју из ког потиче иако је требао тамо да буде. Очито су му на неким НАТО курсевима направили "кратак спој" у меморији. Одувјек је био болесно амбициозан и јурио је неку функцију.
 

Додај коментар