Удружење војних пензионера Србије оштро се супротставља некоректној, недипломатској и иритирајућој изјави америчког амбасадора Кајла Скота који је реаговао на недавно присуство министра одбране Алексндра Вулина скупу бивших старешина Команде Треће армије Војске Југославије у Нишу.

Амерички амбасадор Скот, наиме, поделио је на свом Тwiттеr профилу текст ,,Вашингтон поста" са насловом „Српски министар одбране хвали осуђеног ратног злочинца" и написао да „месеци рада на побољшању имиџа Србије у САД могу бити подривени једном изјавом". Таквим поступком не само да је погазио дипломатска правила, већ покушава улогом тутора да делује на одлуке Владе Републике Србије. У позадини таквог акта крије се и покушај ревидирања патриотизма код српског народа и делења лекције да ће сваки војник који брани народ и државу од агресије НАТО-а бити осуђен од суда који је инструментализовао западни војни савез.

 

Генерал Владимир Лазаревић је за наш народ частан и честит официр, јунак одбране СРЈ 1999. године, а чињеница да га је, без трунке кривице, по диктату моћника са Запада осудио квазисуд, чији је главни задатак да утамничи жртве агресије, а не оне који су, без дозволе Уједињених нација, у Србији дрско и безобзирно сејали смрт, довољно говори о моралу и острашћености агресора и његових слугу.

Место министра одбране је уз браниоце ове државе који су се храбро и одлучно супротставили армади 19 најразвијенијих земаља Запада.

Амерички амбасадор уместо да се у свакој прилици извини за сва зла које су војници САД 1999. године починили српском народу, понаша се као безобзирни робовласник судбина људи на овом простору, вређајући достојанство и дигнитет нашег народа.

Србија је слободна земља која се одлучно одупире сваком покушају покоравања народа а официри који су бранили државу од агресора, ако устреба, поново ће стати на браник отаџбине.