Ivo Andric

Ivo Andric

Intesa senior kes
Status Stil

Важни линкови

Ministarstvo Odbrane
Vojska Srbije


Тренутно на мрежи

Imamo 39 gostiju na mreži
Реаговање УВПС на недипломатски наступ америчког амбасадора
петак, 13 октобар 2017 07:47
Удружење војних пензионера Србије оштро се супротставља некоректној, недипломатској и иритирајућој изјави америчког амбасадора Кајла Скота који је реаговао на недавно присуство министра одбране Алексндра Вулина скупу бивших старешина Команде Треће армије Војске Југославије у Нишу.

Амерички амбасадор Скот, наиме, поделио је на свом Тwiттеr профилу текст ,,Вашингтон поста" са насловом „Српски министар одбране хвали осуђеног ратног злочинца" и написао да „месеци рада на побољшању имиџа Србије у САД могу бити подривени једном изјавом". Таквим поступком не само да је погазио дипломатска правила, већ покушава улогом тутора да делује на одлуке Владе Републике Србије. У позадини таквог акта крије се и покушај ревидирања патриотизма код српског народа и делења лекције да ће сваки војник који брани народ и државу од агресије НАТО-а бити осуђен од суда који је инструментализовао западни војни савез.

 

Генерал Владимир Лазаревић је за наш народ частан и честит официр, јунак одбране СРЈ 1999. године, а чињеница да га је, без трунке кривице, по диктату моћника са Запада осудио квазисуд, чији је главни задатак да утамничи жртве агресије, а не оне који су, без дозволе Уједињених нација, у Србији дрско и безобзирно сејали смрт, довољно говори о моралу и острашћености агресора и његових слугу.

Место министра одбране је уз браниоце ове државе који су се храбро и одлучно супротставили армади 19 најразвијенијих земаља Запада.

Амерички амбасадор уместо да се у свакој прилици извини за сва зла које су војници САД 1999. године починили српском народу, понаша се као безобзирни робовласник судбина људи на овом простору, вређајући достојанство и дигнитет нашег народа.

Србија је слободна земља која се одлучно одупире сваком покушају покоравања народа а официри који су бранили државу од агресора, ако устреба, поново ће стати на браник отаџбине.

 

Коментари  

 
#6 Аксентоје 18-10-2017 06:57
Ђенерал Лаза је српски јунак и херој.
Господин Скот ...
 
 
#5 Бошко 14-10-2017 13:50
Зна ли он да је дискриминација по нашем Уставу кажњива.
Хвала јунацима Треће армије за јуначко држање у одбрани отаџбине од злочиначке агресије. Поносан сам што највећи део старешинског кадра те јуначке Армије познајем.
 
 
#4 ajston 14-10-2017 13:25
Pod hitno treba aktivirati tuzbu protiv NATO zbog agresije na SRJ.1999 god.kaja je bila kako ceo svet zna protiv svi pravila ratovanja,a posebno agresije bez odobrenja OUN-ja,kako bi Amerikanci i slichni njima uvukli malo vishe svoje rogove.
 
 
#3 Милан 13-10-2017 21:13
Да....да,,више не важи Закон о ПИО већ ће се пензије одређивате декретом.То је демократија.А Премијерки су у Брисел,пре неки дан рели,да то што су смањили пензиј страшно што су урадили пензионерима,он и се не слажу са таквом одлуком.
 
 
#2 pravedna 13-10-2017 16:55
Gospodin Vladimir Lazarevic je elita Vojske Srbije.Americkom ambasadoru bi bolje bilo da skrati jezik i ne mesa se u unutrasnje stvari Srbije i njen suverenitet.Ziveo genaral Lazarevic , zivela Vojska Srbije!
 
 
#1 jevto 13-10-2017 15:56
Licno sam bio potcinjeni oficir generalu Lazarevicu. Nije moje da ocenjujem rad generala Lazarevica , ipak neko vreme smo bili kolege pukovnici i zelim da kazem da je general Lazarevic pre svega par ekselans covek, prava ljudina, a o njegovoj briljantnoj vojnoickoj karijeri suvisno je govoriti i komentarisati. Nepravda koja mu je ucinjena presudom u haskom tribunalu za takvog coveka je nenadoknadiva. I danas smo svi uz vas gospodine generale.
 

Додај коментар