Ivo Andric

Ivo Andric

Intesa senior kes
Status Stil

Важни линкови

Ministarstvo Odbrane
Vojska Srbije


Тренутно на мрежи

Imamo 128 gostiju na mreži
Делегација УВПС у Фонду за СОВО
уторак, 25 јул 2017 11:09
Делегација УВПС коју су сачињацвали председник Љубомир Драгањац, председник извршног одбора Зоран Вучковић и члан Извршног одбора задужен за здравство мр Часлав Антић посетила је данас (25. 7. 2017. године) Фонд за СОВО, где их је примио новопостављени директор потпуковник др Радан Костић са сарадницима.

 

У двочасовном разговору разматрана су готово сва питања из области остваривања права на здравствену заштиту: проблеми у снабдевању лековима, исплата путних, погребних и других трошкова из домена социјалне заштите... Указано је на потребу да се што пре донесе Закон о здравственом осигурању војних осигураника. Апострофирано је заостајање у иновацији административне регулативе (Правилника о медицинско-техничким помагалима, упућивање на рехабилитацију, итд).

 

 

Посебно је нистакнут проблем незаконитог трошења средстава за допринос за исплату боловања до 30 дана. Скренута је пажња да су неки војни осигураници, мада су кориастили организован војни превоз (Јагодина), наплаћивали путне трошкове као да су путовали јавним превозом.

 

Констатовано је да се у припреми и доношењу системских решења заостаје зато што најважније здравствене институције дуже времена на челним функцијама немају постављене старешине.

 

Једно од питања било је и из области стамбеног обезбеђења. Са директором Фонда за СОВО договорено је да информације у вези са поделом станова и доделом безготовинског кредита од 20.000 евра  у наредном периоду буду правовремене и редовније, како би се о томе обавестили корисници војне пензије заинтересовани за ту област.

 

Коментари  

 
#7 zika 20-09-2017 11:32
2003
trazeno je sa da se predaju dokumenta i sporazum dejtonski nestao jee djindjic a posle i dokumenta
 
 
#6 Ђорђе Новаковић 07-09-2017 18:37
Људи, не кукајте много за Фондом СОВО, ја сам данас покушао да сазнам судбину моје жалбе на одлуку комисије која је одбила мој захтев за рефундацију трошкова у приватној здравственој установи, на које сам имао право на основу упута специјалисте са ВМА, па да видите како сам прошао, кад сам позвао број 3203198, прво што сам чуо било је "Шта хоћеш" збу-њен чувши то једва објасних шта желим, на што добих одговор да он не зна ко ми може дати објашњење, ја замолих да ме споје са канцеларијом Директора фонда,пошто је жалба била упућена на његову адресу, на што ми глас са оне стране слушалице рече "неможе,ај ћао" и спусти слушалицу. Онако изнервиран, и ако имам 85 година, обукох се и одо тамо. Шта сам У Фонду доживео боље и да не причам. Зато не жалите много, ми смо већ отписани и дубоки су корени Шутановца, Тадића и све до данашњих дана.
 
 
#5 jovan zmaj 19-08-2017 09:38
Svi komentari su na mestu. VRATITI nas na FSOVO.Iks puta su zagubili putni nalog .Retko sam naplatio od mesta življenja do kasarne i td i td a za ženu da nepricam Svi ste u pravu
 
 
#4 JOLE 07-08-2017 11:49
Traziti sastanak sa Brnabickom i Vulinom.
Zahtevati da se vratimo u nas FSOVO. Traziti da nam se penzije vrate. Drzava ima resenja za javna preduzeca, FIAT,FAP, GOSA itd. I strpljenje ima granica. Postadosmo jad i cemer.Dosta je bilo obecavanja.U ovoj drzavi niko se ne oseca odgovornim i obaveynim, sprovode zakone kako im se prohte.
 
 
#3 Milan 28-07-2017 19:45
Slažem se sa prethodnim komentarima.Moramo delovati energičnije, toliko smo poniženi i pokradeni da više nevredi biti strljiv.
 
 
#2 Zoran 25-07-2017 14:17
Ministar Vulin je vrlo korektan covek i sa njim bi trebali prestavnici penzionera sto pre obaviti razgovor i pokusati resiti statusna pitanja nas penzionera kao sto je vracane penzija,povrata k u Ministarstvo obrane,bolja socijalna zastita te da nam pomogne da se na dnevni red u Skupstini stavi nasa inicijativa.
 
 
#1 zoka 25-07-2017 12:53
Ama ljudi vreme je da se pod hitno vratimo na nas polozaj pre nego je Sutanovac sve prebacio iz Ministarstva odbrane.Pre nikaa nismo imali primedbi,ocito tim potezom Sutanovca ponizeni smo sto se vidi iz dana u dan.Treba radikalnije krenuti i za vracanje na staro i vracanje penzija inace ce nas pretvoriti u jad i bedu.
 

Додај коментар