Ivo Andric

Ivo Andric

Intesa senior kes
Status Stil

Важни линкови

Ministarstvo Odbrane
Vojska Srbije


Тренутно на мрежи

Imamo 105 gostiju na mreži
Рок за пререгистрацију трофејног оружја истиче 5. марта
четвртак, 02 март 2017 15:59
Сви грађани Србије који имају одобрење за држање трофејног оружја дужни су да до 5. марта ове године то оружје пререгиструју, продају, онеспособе или предају без накнаде у корист Републике Србије, по Закону о оружју и муницији, сазнали смо у надлежном државном органу.

Пиштољи произведени до 1945. године, попут парабелума, берете и валтера, могу да се преведу у категорију старог оружја.

С обзиром на кратко расположиво време за пререгистрацију оружја, Удружење војних пензионера Србије саветује војне пензионере као најважније да до 5. марта поднесу одговрајућем органу МУП-а захтев за пререгистрацију, како не би прекорачили рок, а да онда наредних дана прибаве осталу документацију потребну за регулисање дозволе за поседовање оружја. Захтев за пререгистрацију оружја у ванрадно време може се поднети дежурним службама МУП-а на територији пребивалишта подносиоца.

За остало оружје рок за пререгистрацију је 5. март 2019. године.

Непоштовање Законао оружју квалификује се као прекршај за који је прописана новчана казна у износу од 5.000 до 150.000 динара, а може бити изречена и заштитна мера одузимања оружја, сазнали смо у надлежној институцији.

 

 

Коментари  

 
#3 Света 01-04-2017 10:57
Да би оружје било трофејно мора се до0казати да је стечено у другом светском рату и да се онеспособи за употребу заливањем цеви у простора за муницију одговарајућим пластичним масама.
Пореска политика сваке државе је да се задовољство мора платити па тако и ималац односно власник оружја мора имати одговарајући докуменат.....
 
 
#2 Драган Д 08-03-2017 22:47
"Непоштовање Законао оружју квалификује се као прекршај за који је прописана новчана казна..." А за непоштовање нас официра је изгледа прописана награда. Зашто овде не кажете и то да је за пререгистрацију потребан лекарски преглед са критеријумима за космонаута и плаћанјем од око 5000 динара, биометријска картица 1500 дин, такса 5000 динара итд. Иако смо то већ платили кад смо пререгистровали са војних дозвола. Ионако ће сваки стоти да прође преглед па не морамо да се бринемо ни о таксама ни о порезу. Ово је "пракса о разоружаном народу"
 
 
#1 Nikola 02-03-2017 17:37
Ako hoćer da imaš pušku,moraš i da platiš puškarinu. 8)
 

Додај коментар