У Свечаној сали Дома ВС у Београду данас је одржана комеморација поводом смрти генерал-потпуковника у пензији Константина Арсеновића, потпредседника Скупштине Републике Србије, члана Главног одбора Скупштине Удружења војних пензионера Србије и председника општинске организације УВПС Нови Београд, неуморног и непревазиђеног борца за права војнопензионерске популације.

Комеморацији су поред породице и родбине генерала Арсеновића, присуствовали министар одбране Зоран Ђорђевић, помоћник министра одбране Милош Јанковић, помоћник министра за рад, запошљавање борачка и социјална питања Зоран Милошевић, државни секретар у Министарству за рад, запошљавање борачка и социјална питања Негован Станковић, начелник Управе за логистику Генералштаба Војске Србије Жељко Нинковић, ранији начелници Генералштаба, чланови Клуба генерала и адмирала Србије, народни посланици, војни пензионери, културни и јавни радници, многобројни пријатељи и поштоваоци лика и дела генерала Арсеновића.

 

О животном путу генерала Константина Арсеновића говорио је председник Удружења војних пензионера Србије генерал-потпуковник у пензији Љубомир Драгањац.

Говорећи о саборцу и колеги с којим другује већ 42 године, генерал Драгањац је рекао да је Коста стизао свуда где је био потребан, да је иза себе оставио дело на понос свога народа и породице, на понос часне и захтевне официрске професије којом се деценијама тако предано бавио.

-Остали смо без узорног друга, колеге, саборца, саветодавца, врсног стручњака и хуманисте. Његов одлазак представља ненадокнадив губитак за државу, породицу и Удружење војних пензионера Србије.

Коста је био поштован и цењен и од потчињених  и од претпостављених старешина. У свакодневној комуникацији и раду са људима имао је посебан и специфичан приступ. Никада ствари није ломио преко колена, на стварност није гледао као на црно-бели призор, већ је у свакој појави тражио животну рељефност, према којој се односио са посебним пијететом и афинитетом. Имао је растегљив приступ, красила га је упорност у остваривању циљева, уживао је неподељено поверење старешина свих чинова. Еластичност и мудрост у приступу проблемима, пленила је и стварала снажну основу за проналажење што квалитетнијих решења, рекао је Драгањац и наставио:

-Цео радни век Константина Арсеновића био је испуњен одговорним пословима, напредовао је у складу са оствареним резултатима, без било каквих пречица и привилегија. Постигао је највише што се могло постићи у једној служби, односно био је први човек војске у сложеном систему логистике. Све што смо до сада као Удружење војних пензионера Србије постигли у враћању нарушених социјалних и статусних права, неизбрисиво је везано за име и дело Константина Арсеновића. Имамо трајну обавезу да наставимо са Костином визијом у борби за враћање нарушених права, нагласио је Драгањац.

Сахрана генерала Константина Арсеновића биће обављена на новом бежанијском гробљу у Београду сутра 4. фебруара са почетком у 11 часова.