Ivo Andric

Ivo Andric

Intesa senior kes
Status Stil

Важни линкови

Ministarstvo Odbrane
Vojska Srbije














Тренутно на мрежи

Imamo 94 gostiju na mreži
Министар одбране Зоран Ђорђевић у посети војним пензионерима у Новом Саду
недеља, 01 јануар 2017 19:42

У Касарни ,,Милетићево“ данас је боравио министар одбране Зоран Ђорђевић, испунивши на тај начин обећање које је почетком децембра дао делегацији Удружења војних пензионера Србије са председником Љубомиром Драгањцем на челу. Министар је посетио војне пензионере и чланове њихових породица који већ 25 година живе у прилично лошим касарнским условима. У пратњи министра Ђорђевића био је командант 1. бригаде КоВ бригадни генерал Жељко Петровић.

После разгледања просторија, министар Ђорђевић разговарао је са окупљеним станарима. У име оних који живе у неусловним просторијама, министру се обратио Саво Обрадовић који је рекао да је реч о породицама старешина које су у Нови Сад дошли из Словеније, Хрватске и БиХ и да у новосадским касарнама живи око 350 породица које очекују трајно решење стамбеног питања. Многе просторије прокишњавају, а станари плаћају високе трошкове на име кирије, комуналних услуга и електричне енергије. Због високих трошкова и неправилног обрачуна месечних обавеза, многи од станара су се обратили судовима. Главни проблем, како су навели станари, је тај да им се услуге наплаћују као привредним субјектима, а не по тарифи предвиђеној за кориснике или власнике станова. Станарима је стављено на терет и око 2.000 квадратних метара заједничких просторија за које не знају ни где се налазе, а камо ли да их користе.

 

Обраћајући се станарима, министар Ђорђевић је рекао да је дошао на позив генерала Драгањца и да виђење са станарима 1. јануара значи да ће ствари у новој години кренути на боље. Истакао је да су велике могућности да станари реше свој стамбени проблем, јер ће током ове године бити отпочета акција изградње обједињене касарне на Мајурској Ади, где ће бити лоциране све садашње јединице новосадског гарнизона. Према договору са градоначелником Новог Сада, касарне ће бити уступљене за стамбену изградњу, а систему одбране би требало да припадне 21 одсто укупно изграђених квадрата.

Ђорђевић је обавестио станаре да ће ускоро у Новом Саду бити велика подела станова, тако да ће део породица бити трајно збринут.

Министар Ђорђевић је поводом новогодишњег празника деци из касарне ,,Милетићево“ поделио пригодне поклоне.

На крају сусрета председник Љубомир Драгањац је захвалио министру Ђорђевићу што је прихватио да дође у касарну и лично се увери са којим се све проблемима суочавају породице војних пензионера. Представници станара су министру предали сређену документацију о проблемима који их тиште, на шта је Ђорђевић рекао да ће, када буде било потребно, поново доћи у ту касарну.

 

 

Коментари  

 
#2 LIRETO 13-01-2017 08:48
Nama je jedino uzdaj se use i u svoje kljuse. Znači nema nam pomoći dok PUPS vodi dinastija Krkobabić, zato odoše naše pare od penzija.
 
 
#1 Momir 01-01-2017 22:41
Svaka čast g. Draganjcu što je sa problemima mojih kolega u Novom Sadu lično upoznat naš Ministar odbrane. I ja sam dugo godina živeo u kasarni. Znam sve probleme i mojim kolegama koji stanuju u pomenutim objektima želim da što pre reše svoje stambene probleme.
Posebno naglašavam da je ovo jedini i pravi način da moje kolege vojni penzioneri, ali i AVL, reše stambene i druge probleme. Ubeđen sam da će Ministar odbrane učiniti sve da se reše pomenuti problemi, posebno imajući u vidu da je gradonačelnik Novog Sada veoma raspoložen da pomogne svojim vojnicima. Siguran sam da će ovaj primer pokazati da se svi problemi mogu rešiti na dostojanstven način koji i dolikuje nama vojnicima. Svima srećna Nova godina!
 

Додај коментар