Ivo Andric

Ivo Andric

Intesa senior kes
Status Stil

Важни линкови

Ministarstvo Odbrane
Vojska Srbije


Тренутно на мрежи

Imamo 108 gostiju na mreži
Садржај новог броја листа „Војни ветеран“
недеља, 01 јануар 2017 10:16
Из штампе је 31. децембра изашао 155. број „Војног ветерана“ који на 36 страница доноси више занимљивих прилога.

Две колорне и једна црно-бела страница овог броја гласила војних пензионера бави се обележавањем Дана војних ветерана Србије.

Делегацију УВПС примио је министар одбране Зоран Ђорђевић а која су питања покренута прочитајте у најновијем броју ,,Војног ветерана.“

 

У уводнику као носећем прилогу броја бавимo се  недавно завршеном уставном иницијативом која је поднета Народној скупштини Републике Србије. Под насловом „ПО ГРБАЧАМА ВОЈНИХ ПЕНЗИОНЕРА“ наводи се да је на конференцији за новинаре, одржаној 24. Децембра у згради Владе Републике Србије министар Александар Вулин рекао да су пензије тренутно на нивоу од 11,8 одсто бруто друштвеног производа и да треба да достигну ,,коту“ од 11 одсто.

У извештају са 14. седнице Главног одбора УВПС под насловом ,,ИНТЕГРАЦИЈОМ ДО ЕФИКАСНИЈЕГ ВОЈНОГ ЗДРАВСТВА“  између осталог стоји да је оптимизација система у средишту постојеће реформе војног здравства. На сцени је заштита војних осигураника. Формирана радна група ће до краја марта 2017. Године, како се очекује, дати одговоре на многа питања. Део важних информација о тој области налази се управо у објављеном тексту на три странице ,,Војног ветерана“

У ,,рапорту“ са свечаности новосадских војних пензионера поводом 23 године од формирања УВПС под насловом „НА ДОБРОМ ПУТУ““ крије се неколико актуелних одговора на горућа питања која тиште војне пензионере.

У Централном Дому ВС обележено је 75 година од оснивања Прве пролетерске бригаде. На свечаности је говорио борац те бригаде пуковник у пензији Зденко Дупланчић.

Одговор неоснованим нападима на УВПС Јована Тамбурића, вође малобројне синдикалне организације војних пензионера под насловом ,,КИПИ ОД ПАМФЛЕТА И НЕДОКАЗИВИХ ОПТУЖБИ“ можете потражити на 13. Страници овог броја.

Читаоци ће пронаћи и неколико извештаја из општинских и градских организација УВПС, где су организоване годишње седнице Скупштине и шта је на њима закључено.

Настављен је серијал о догађањима у Хрватској од пре 25 година. Под насловом ,,ПРВА ТАМПОН-ЗОНА У ПАКРАЦУ“ генерал-потпуковник у пензији Александар Васиљевић наводи прегршт занимљивих података.

Наш стални сарадник Влада Ристић, потпуковник у пензији и негдашњи уредник у листу „Војска“ уз 160 годишњицу рођења Николе Тесле у наслову саопштава велику истину о прослављеном научнику ,,ПИОНИР ГЛОБАЛНЕ ЦИВИЛИЗАЦИЈЕ“. Прилог садржи низ занимљивих чињеница о Тесли.

У оквиру рубрике ПОВОДИ под насловом ,,ЗАКАЗАЛА КОНТРАОБАВЕШТАЈНА ЗАШТИТА“ „Војни ветеран“ објављује текст проф др Милана Мијалковског, пуковника у пензији, у коме експерт за ту област се осврће на роварења обавештајних служби у Србији.

О војничкој карикатури можете прочитати на 26. и 27. страни овог броја.

У серијалу нашег сарадника Новице Пешића, мајора у пензији о народном хероју Милану Тепићу објављујемо прилог под насловом ,,СВЕ ЈЕ УПУЋИВАЛО НА РАТ“.

Фељтон ,,Век погрома над Србима“ пуковник у пензији Радисав Ристић под насловом ,,СТРАВИЧНО ПОНАВЉАЊЕ ИСТОРИЈЕ“ пише о ратовима на простору СФРЈ деведесетих година прошлог века.

Нови број „Војног ветерана“, доноси и обиље текстова из општинских-градских организација и месних одбора УВПС које су написали наши сарадници.

У току је претплата на ,,Војни ветеран“ за 2017. годину, која се може реализовати у општинским и градским одборима УВПС за само 660 динара.

„ВОЈНИ ВЕТЕРАН“ је једини лист у Србији који се превасходно бави социјалним положајем и правима војних пензионера. Проверите зашто га редовно читају ваше колеге.

 

 

Коментари  

 
#5 Жељко из УВПуРС 15-01-2017 12:35
Удружење војних пензионера, у Републици Српској, подржава рад Удружења в/п Србије, не само као њен придружен члан већ поштује напоре овог удружења које чини у циљу да се изборимо за своја неотуђива права.

Живели !
 
 
#4 KiselaVoda 13-01-2017 08:54
Tako je moj dobri Daco, ti tvoji krajišnici, ljuti borci (čast izuzetcima) su se baškarili po BGD, a Krajinu pustiše da brane mladi golobradi momci i oficiri sa višom školom koju zavšiše preko noći. Tako da vaši ljuti Krajišnici i ne znaju gde je naše Kosovo.
 
 
#3 Momir 11-01-2017 13:53
Tačno je da smo svi trebali da branimo svoju zemlju i tu nema dileme. Ali se postavlja pitanje: kako je čovek koji je izbegao ili pobegao ili dezertirao na neki način (kako god to nazovemo)odlaza k u svoj rodni kraj koji je goreo u ratu - a potom ga je neko personalno vodio, unapređivao i postavio da bude inspektor odbrane. To je teška greška vojnog sistema! Druga je stvar njegov obraz, koga očigledno nema...
 
 
#2 daca 04-01-2017 10:22
-svi smo trebali da branimo zemlju a ne da se djelimo ko je odakle ,
-kad je trebalo da se brani Kosovo onda su opet trebali da idu oni iz Krajine,jer oni su iskusniji i bili su već na ratištu,-
-tako su i slali ljude koji su došli i izbjegli iz Krajine
 
 
#1 Momir 01-01-2017 22:45
Mislim da svako spominjanje ljudi kao što je Tamburić, čoveka koji je odbio da za vreme rata ide u svoj rodni kraj i koji tambura po Beogradu - suvišno. On je isuviše minoran.
 

Додај коментар