Седница ГлОд Скупштине УВПС одржана је 14. децембра у београдском Дому Војске Србије под председавањем Љубомира Драгањца, председника Удружења. На скупу је поднета информација о састанку делегације УВПС са министром одбране господином Зораном Ђорђевићем, анализиране су активности УВПС на подношењу народне иницијативе Народној Скупштини с предлогом да по хитном поступку размотри предлог Закона о престанку важења Закона о привременом уређивању начина исплате пензија и предлог Закона о изменама Закона о ПИО и разматрано више актуелних питања.

Информацију о предстојећим променама у здравству у Војсци Србије поднео је в. д. начелника Управе за војно здравство пуковник др Угљеша Јовичић. Он је између осталог рекао да ће у наредном периоду доћи до обједињавања појединих служби у оквиру војног здравства, то јест да ће предстојећа реформа омогућити да се са постојећим кадровима, уз одговарајућу материјалну потпору и бољу организацију унапредити лечење војних осигураника.

 

Чланови Главног одбора разматрали су остваривање социјалне и хуманитарне помоћи за период јул 2012. година до новембар 2016. године, уз навођење свих релевантних података, констатујући да су сви чланови УВПС који су испуњавали услове добили ту врсту помоћи. Удружење је, иначе, ретко, ако не и једино удружење које додељује ту врсту помоћи онима који, због ниских прихода по члану домаћинства, имају финансијске проблеме.

На седници је разматран и усвојен План рада и Плана финансирања УВПС за 2017. годину.

Опширније о седници моћи ћете да прочитате у наредном броју листа ,,Војни ветеран“