Ivo Andric

Ivo Andric

Intesa senior kes
Status Stil

Важни линкови

Ministarstvo Odbrane
Vojska Srbije


Тренутно на мрежи

Imamo 140 gostiju na mreži
Тамбурaшка диверзија Јована Тамбурића на истину
уторак, 06 децембар 2016 10:46
Циљани напади на Удружење војних пензионера Србије у режији неоствареног генерала Јована Тамбурића ових су дана попримили размере које превазилазе здрав разум. Острашћеност самопрокламованог  председника Удружења синдиката пензионисаних војних лица Србије који непрестано вапи за све већом славом, наводно борећи се за права војних пензионера, у лажима, подметањима, баратању полуистинама, уз увредљив, некултуран и иритантан тон, отишла је толико далеко да се може мирне душе назвати вербалном диверзијом на истину.

Груба је неистина и подметачина да је годинама ,,пензионерска популација предмет разних манипулација са циљем да се обезбеди њихова подршка појединим странкама, односно актуелним властима“. Веома је позната чињеница, господине Тамбурићу, да су управо на вашим скуповима виђани страначки прваци. Тек толико да се зна.

 

За манипулацију јавношћу, пре свега војним пензионерима, Тамбурић оптужује Удружење, а заправо, заменом теза, то сам обилато и упорно чини. У том смислу подиграна је варијанта да га на недавном протесту Војног синдиката Србије представе као председника војних пензионера Србије. Да одјекне у јавности! Та песма му годи, па је и разумљиво зашто није реаговао када је узео реч на скупу. Уз то, требало је, из њему знаних разлога, у протест посредно увући наше Удружење, тек толико да се ,,Власи не досете“. А да је ово виђење засновано на чињеницама додајемо да је и 1. новембра, на протесту организованом на Тргу Николе Пашића, такође представљен као председник УВПС. Ни тада није трепнуо када су га устоличили за председника војних пензионера Србије. Вероватно је то Тамбурић и пројектовао као свој циљ у упорним покушајима да се нечасним радњама домогне пензионерске власти.

Већ у другом пасусу саопштења за јавност, које је потписао Тамбурић, употребљава се примитивни речник, што не приличи човеку који је био предавач у војним школама. При томе је истина, по свему судећи, неприкосновена: какав вокабулар, такав наставник!

Поставио је ,,велики синдикалац“ и неколико питања руководству војних пензионера. Реч је о несувислим конструкцијама које не заслужују ширу елаборацију, али ћемо одговорити на неколико њих.

Тамбурић напада Удружење да нема 27.000 чланова већ само 26.000! Замислите који је то ,,грех“ нашег Удружења. Једино је грешник Тамбурић заборавио да УВПС има и колективне чланове из редова војних пензионера. Оптужује УВПС да прикрива чињеницу да је у последње три године Удружење напустило 5.000 људи. Јесте, Тамбурићу, са пијететом смо их испратили на вечни починак! Слава им на свему што су током живота учинили за свој народ и државу! И још нешто што Ви не желите да знате: у последње три године већи је број новопримљених чланова у односу на оне који су својевољно напустили редове УВПС. Природни одлив је већ нешто друго!

Ако поштујете принцип транспарентности, изнесите јавности, господине Тамбурићу, колико синдикат на чијем сте челу броји чланова? Тиме ће постати јасно зашто људи не верују вашим празним причама.

Оптужба да је УВПС плагирало Удружење синдиката пензионисаних војних лица Србије у спровођењу народне иницијативе никако не стоји. Удружење је ту меру разматрало још пролетос, али је одлучено да се, због годишњих одмора, акција помери за јесен. Та демократска тековина преточена је у закон, тако да ви (Синдикат...) ни у ком случају не можете да будете власници народне иницијативе.

Што се Предлога Закона о престанку важења Закона о привременом уређивању начина исплате пензија, и Предлога Закона о изменама Закона о пензијском и инвалидском осигурању закона тиче, они су предати Народној скупштини Републике Србије, па је јасно да управо Тамбурић обмањује јавност. Уосталом, та чињеница може да се провери у Народној скупштини РС. Када је о позиву Синдиката да акцију спроведемо заједно реч, то на седници Главног одбора УВПС није подржано из простог разлога што смо кадри да без ичије помоћи и туторства организујемо и реализујемо акцију, а да ли је и Синдикат у стању, показало је време: до данашњег дана акција није завршена, упркос електронском начину прикупљања гласова.

И још један разлог што вам се нисмо прикључили: прозрета је Ваша прикривена намера Тамбурићу, да Вам Удружење војних пензионера, ангажовањем бројних активиста, буде логистика за прикупљање потписа и извор за финансирање те активности.

У саопштењу којим се обратио јавности, надобудни Тамбурић напада УВПС да ,,не подржава јавни протест као законски и демократски начин деловања ради остваривања права војних пензионера“ што је класично мешање у унутрашње ствари друге организације. Он би, лукавим интригама, да влада и Удружењем војних пензионера. Да ли се при томе руководи познатом максимом ,,Што горе, то боље“ или оном провереном ,,Завади па владај“, показаће време.

И птице на грани знају за одлуку Главног одбора Скупштине УВП да се протести у остваривању закинутих права војних пензионера неће примењивати све док се не исцрпе сва друга легална и легитимна демократска средства.

,,Велики синдикалац“ напада УВПС и због чињенице да није пружило подршку Војном синдикату. Тиме покушава да вештачки створи јаз и анимозитет према репрезентативној организацији војних пензионера Србије.

Истина је само једна: наше удружење ће се, као и до сада, и убудуће залагати за побољшање стандарда и радних услова наших млађих колега и колегиница, али је против политизације и инструментализације протеста.

Благо синдикату кога подржава Јован Тамбурић! С тим у вези било би поучно када би Тамбурић саопштио јавности зашто он више није координатор мастодонтског координационог тела у које су били укључени представници неколико минорних и маргиналних удружења која окупљају војне пензионере? Све тo у стилу је једне владајуће странке из блиске прошлости која је разбијала Војску Србије.

Занимљиво је да Јован Тамбурић има већу пензију од генерал-пуковника, решено стамбено питање, а супругу и ћерку запослио је у систему одбране.

Последњи пасус у Тамбурићевом обраћању јавности кипи од памфлета, неистина, мржње, тешких увреда, подметања, недоказивих оптужби и, надасве, малограђанштине. Нека је на част официру у пензији Јовану Тамбурићу! А колико Тамбурић поштује официрску заклетву, најбоље говоре чињенице из деведесетих година, када се није одазвао на више позива људи из његовог завичаја да брани нејач преко Дрине, упорно избегавајући патриотску обавезу. Ето, такав је ,,велики синдикалац“ и осведочени ,,борац“ за људска права Јован Тамбурић.

 

Коментари  

 
#19 KiselaVoda 13-01-2017 21:06
Ja ipak sam za opciju da se tamburić i naš predsednik Draginjac sretnu na nekoj od TV kuća, da otvore debatu i tada mi imamo šansu da damo relan sud. Što se mene tiče meni je bliži Draginjac, međutim Bog samo sudi, a ja rasuđujem.
 
 
#18 Otadzbina 22-12-2016 15:24
A sto to Jovan ne povede za sobom svoje istomisljenike da brani svoj rodni kraj? Jovan je bez ucesca u ratu resio svoje stambeno pitanje tako sto ima stan u Bulevaru Z.Djindjica i kucu kod FARa (to je blizu Ugrinovacke). Rodjen sam u Srbiji, bio sam dobrovoljac oficir-pilot, i zato nemam reseno stambeno pitanje a za penziju se sudim i cutim.
 
 
#17 mare 17-12-2016 15:45
Jedan ali vredan komentar. Neka ukrste argumenta na nekoj TV. Ostali komentari lice na botove. Aferim.
 
 
#16 Miodrag 16-12-2016 09:08
Moj klasic iz VA Tamburic je totalno odlepio. Nedavno, uoci parlamentarnih izbora, se sretosmo na VMA i poce da me ubedjuje da prisustvujem njegovom skupu. Odmah prozreh njegove namere i rekoh mu da se glupira i da je izmanipulisan. Bas tim recima, posto se dobro znamo i iz perioda sluzbovanja u Vojnoj akademiji. Okrete se bez reci i razocarano ode. ja se nasmejah i "otpratih" ga pogledom.
 
 
#15 Иван 15-12-2016 11:24
Не оправдавам поступак господина Тамбурића за време ратова из 90-их, а не оправдавам ни поступак моје државе према мени,која ме је држала у рату непуних 5 година /фали око 20-ак дана до пуних 5 година/од тога преко 50 месеци прве линије,о чему постоје званични подаци, а да ми није призната ни исплаћена ни једна једина дневница.Кажу случај застарео, а раније ...нема пара сачекај.Да напоменем да сам родом из Србије и да сам се за време рата налазио у Првом Краишком Корпусу Републике Србске.Поздрав...
 
 
#14 ČEDIŠA 14-12-2016 22:32
Tamburiću
Uzmi tamburu JER U NEŠTO SE UDARATI MORA
Ostavi ti da UVPS radi svoj posao korektno u granicama mogućnosti koje im daju institucije sistema u kome danas živimo.
Ne osvrćite se na Tamburiće i njemu slične jer je to za njih najgore.
 
 
#13 Степа 11-12-2016 20:38
Е Јоване, Јоване!

Али Јоване ниси ти крив! Криви су твоји претпостављени који су теби Јоване и сличним теби, омогућили све у чему сада уживаш. На жалост, то се и даље наставља и дешава у Војсци! Твој случај и слични забрињавају! На моју жалост, мало је остало оних који су у могућности да спрече рађање нових Јована!
 
 
#12 Momir 08-12-2016 17:31
Kako mi brzo zaboravljamo! Zamislite čoveka koji nije hteo da ode u svoj rodni kraj kada je bilo pitanje opstanka? Kako bi branio Avalu? I to mu nije smetalo da napreduje i da sada pametuje. Vidite li kako se moglo napredovati i ako ste ratna pobegulja! Da postoji sud časti, trebalo bi mu zbog bežanja oduzeti čin koji nosi. Pitam se da li ima obraza da se pojavi u rodnom kraju, ili možda i tamo propoveda. Na netu se predstavlja kao inspektor, pa mi sve više liči na inspektora Kruza. Inače, još nikada nisam čuo ni od jednog njegovog potčinjenog da ga je poštovao i cenio. Uvek je opis isti.
 
 
#11 miki 08-12-2016 14:42
Gospodine Tamburiću, narod iz tvog rodnog kraja nikada ti neće oprostiti što mu nisi pomogao kad mu je bilo najteže
 
 
#10 objektivno 08-12-2016 14:03
Mislim da je posteno da se Draganjac i Tamburic sastanu na nekoj televiziji i javno iznesu svako svoje argumente tako da to cuju i oni penzioneri koji neznaju da rade na racunaru i da onda sami odluce koje u pravu.Ako ovo ne objavite onda je to znak da negovorite istinu,odnosno govorite po necijem diktatu.
 

Додај коментар