Поводом протеста Војних синдиката Србије Председник Удружења војних пензионера Србије Љубомир Драгањац упутио је писмо председнику Владе Републике Србије Александру Вучићу писмо следеће садржине:

 

,,Обраћамо  вам се поводом протестног окупљања чланова Војног синдиката Србије и покушаја да се у догађања испред зграде Министарства одбране Србије 27. новембра закулисним радњама увуче Удружење војних пензионера Србије.

У припреми и реализацији протестног окупљања представници Војног синдиката Србије нису остварили ни један контакт са руководством Удружења војних пензионера Србије, нити је наше Удружење било званично обавештено о протестном збору.

 

После говора лидера Војног синдиката Србије Новице Антића, најављен је пуковник у пензији Јован Тамбурић, али не као председник Синдиката пензионисаних припадника Војске Србије, већ као председник војних пензионера Србије, што је створило забуну у јавности, посебно у оквирима нашег удружења које је репрезентативно јер окупља око 27.000 војних пензионера. Неки медији су пренели да је Јован Тамбурић представник војних пензионера Србије, што је такође нетачан податак.

Напомињемо да Јован Тамбурић никада није био председник нити је икада било где овлашћено представљао Удружења војних пензионера Србије. Нејасно је из којих побуда су га организатори скупа представили као председника војних пензионера. Посебно је индикативно да Тамбурић, када је узео реч, није исправио најављивача да је он председник Синдиката пензионисаних припадника Војске Србије, иначе минорног удружења са веома малим бројем чланова. Дакле, у питању је лажно представљање. Колико је нама познато, то није први пут да Тамбурић буде представљен функцијом на коју није биран нити изабран. Када је 1. новембра ове године протестни збор организовао Синдикат пензионера Србије, Тамбурић је представљен, колико нам је познато, као председник војних пензионера Србије, што је створило искривљену слику о функцији коју обавља.

Удружење војних пензионера Србије се 27. новембра саопштењем обратило медијима у Србији, демантујући информације које су објавили да Тамбурић није ни председник Удружења војних пензионера Србије, а ни представник нашег Удружења. Међутим, према нашим досадашњим сазнањима, само је Агенција ФОНЕТ емитовала демант.

Удружење војних пензионера Србије законом утврђена права превасходно остварује обраћањем државним институцијама, уз коришћење свих демократских слобода и права”.

Копије писма упућене су министру одбране Зорану Ђорђевићу, министру за рад, запошљавање борачка и социјална питања Александру Вулину и начелнику Генералштаба ВС генералу Љубиши Диковићу