Ivo Andric

Ivo Andric

Intesa senior kes
Status Stil

Важни линкови

Ministarstvo Odbrane
Vojska Srbije


Тренутно на мрежи

Imamo 62 gostiju na mreži
Заинтересованост војних пензионера за промене у војном здравсту
четвртак, 03 новембар 2016 11:08
Удружење војнијх пензионера Србије упутило је Управи за војно здравство допис следеће садржине:

,,Из средстава јавног информисања сазнали смо да је у току планирање реорганизације Војномедицинске академије, а и војног здравства у целини. Из штурих информација, међутим, није јасно каквог су садржаја и домета промене и како ће се то рефлектовати на лечење војних осигураника.

Корисници војне пензије најбројнија су категорија војних осигураника који се лече у војноздравственим установама, па су разумљиво најзаинтересованији да промене буду у складу са достигнутим нивоом стандарда лечења и потреба војних пензионера и њихових чланова породице. Очекујемо да у процес промена у војном здравству буду укључени представници Удружења, међу којима је не мали број високостручних кадрова, оних који су обављали најодговорније дужности у систему војног здравства.

 

Очекујемо да нас у потребној мери информишете о разлозима, циљевима, начину, замислима и дометима реорганизације. С тим у вези спремни смо да вам, колико је то у нашој моћи, помогнемо у остваривању задатака. Као репрезентативно удружење војних пензионера сносимо и одговорност пред осигураницима војноздравственог осигурања да мере које се буду предузимале и систему војног здравства буду у складу са стремљењима и потребама популације коју УВПС заступа.

Верујемо да ће дијалог о будућности војног здравства помоћи да се дође до што бољих решења у ситуацији оптерећеној материјалном оскудицом. Стога изражавамо спремност да се укључимо у процес планирања и реализације могућих промена. Уколико се оцени корисним и целисходним, могли бисмо да организујемо и јавну расправу међу корисницима војног здравственог осигурања”.

 

 

 

 

Коментари  

 
#6 1212121212 10-11-2016 18:10
За праведну:нек вас ваш лекар упути са упутницом где пише ХИТНО његов потпис и факсимил,истог дана ћете бити примљени.А имате и хитну службу у граду,па после радног времена правац тамо. :oops: :oops: :cry: :cry: :cry:
 
 
#5 petar, nis 07-11-2016 13:54
Niko nas nista nikad nije pitao i nece.....politika i pojedinci odlucuju o nasoj sudbini,i sta sad.......nista...
 
 
#4 penzioner 05-11-2016 18:23
Да би нас одвојили од професионалног дела војске склоњени смо из Фонда СОВО.
Сада ће нас склонити и из војног здравства,а у војне здравствене установе ћемо ићи као цивили.
Следеће је пребацивање стамбеног збрињавања на Фонд ПИО.
Једноставно МО са нама нће да има посла.
 
 
#3 Јакав Јанко 05-11-2016 17:24
Све ће нас питати,ускоро ћемо сви ми у ред у Домовима здравља по месту становања.Неће бити ни ВМЦ,ВБ,или ВМА. преко 65 година старости плаћаћемо партиципацију за лекове к'о бела лала (од 50,00.-РСД па до 75% вредности лека на тржишту) свака посета лекару је 50,00 рсд,а ОБАВЕЗНО ЈЕ ЗАКАЗИВАЊЕ КОД "изабраног"лекара.Мени само за један лек (САЛОФАЛК КЛИЗМА) треба да издвојим по новом систему лечења месечно (5 кутија/7 клизми у кутији,једна кутија кошта 3.500,00-РСД и за то ћу платити "само" 6.200.-рсд)где су остали лекови,користим још 16 врста лекова,само за притисак,шећерн у болест и улцерозни колитис!
 
 
#2 pravedna 03-11-2016 12:51
Postovanje svima ;zelim samo da ukazem na jednu nepravilnost,ko ja se tice lecenja u Vojnoj bolnici u Nisu.Naime,Vojni penzioneri,na hitne preglede u toj ustanovi ,moraju da cekaju i 3 meseca,dok civilima,pregle de resavaju u roku od 2 nedelje.Pod hitno preduzmite nesto,jer ovo zaista nema smisla.Srdcan pozdrav iz Nisa.
 
 
#1 Branislav 03-11-2016 12:24
Bojim se da će nas o statusnim pitanjima vojnih penzionera pitati kao do sada...
 

Додај коментар