Ivo Andric

Ivo Andric

Intesa senior kes
Status Stil

Важни линкови

Ministarstvo Odbrane
Vojska Srbije


Тренутно на мрежи

Imamo 106 gostiju na mreži
Нови напади на УВПС из истих побуда и извора
четвртак, 01 септембар 2016 09:33

Ових дана неки душебрижници војних пензионера поново су, на два сајта, без повода напали руководство Удружења војних пензионера и председника УВПС. То су учинили пласирањем неистина, стварањем конструкција без чињеничног основа, подметнутим а искривљеним подацима, манипулацијом полуистинама и свиме ониме што постоји у арсеналу праксе, где десет пута изговорена или написана лаж постаје истина.

Много је неистина, ноторних лажи, несувислих ставова и закључака које су, да ли спонтано или дириговано, исписали људи који су чланови или на функцијама у другим минорним удружењима војних пензионера. Под плаштом наводне бриге за војне пензионере, они испаљују отровне стреле према Удружењу, заговарајући пуч или преврат. Дозволићемо и могућност да су поступили и по оној народној ,,Да комшији цркне крава“!

 

С тим у вези у нас није уобичајено да се домаћин меша у породицу свога комшије, пријатеља или познаника. Није ред да неко изван породице уређује унутрашње односе у тој основној друштвеној ћелији. То правило се заиста може применити и на однос два или више удружења, или на људе који се мешају у унутрашње ствари друге институције.

У конкретном случају реч о двојици људи који припадају маленим таборима два минорна удружења која, вероватно, претендују да закулисним радњама преузму око 27.000 чланова, колико броји Удружење војних пензионера Србије, или бар део чланова. Циљ им је да по сваку цену разбију једиство организације, репрезентативног удружења које у остваривању закинутиох права војних пензионера и свим другим пословима деловања даје печат  и тон укупним приликама везаним за ту популацију. Они настоје да заваде наше чланство и да на крилима пуча растуре институцију која је развијана и учвршћивана више од две деценије.

Не разумемо у потпуности заиста зашто се баве нашом организацијом. Па ваљда би деловањем у складу са програмским документима и циљевима удружења којима припадају, ако заиста имају добре идеје и спроводе онакав програм какав одговара корисницима војне пензије, могли да привуку наше колеге да им се придруже. Где су те свеже идеје, да ли у блаћењу без покрића репрезентативне организације војних пензионера? Где се дедоше епохални резултати које постижу, зашто су они лично и удружења која репрезентују и даље на маргинама друштвеног живота? Много је питања која би могла да се у овом часу поставе.

Да ли су им само лидерске амбиције идеја водиља или постоје још неки разлози. Неостварени животни планови и те како могу да покрену бујицу покушаја да се приграби нека врста власти, макар она била у оквиру корисника војне пензије.

Не желимо да се упуштамо у галиматијас саткан од података који су написала двојица људи одређеног морала, јер би то значило да прихватамо бачену рукавицу у ринг. Чланство најбоље препознаје вредности нашег удружења и уме да цени шта је све руководство УВПС до сада учинило за војнопензионерску популацију.

Истина је да различита удружења исте друштвене групе постоје управо зарад различитих интереса, циљева и путева да се оствари оно чему се тежи. Неко удружење то чини успешно, а неко мање успешно или тапка у месту. Заиста не желимо да се бавимо другима, то јест другим удружењеима, као што до сада то никада нисмо ни чинили.

Број чланова једног удружења најбоље говори о томе колико је оно привлачно за истомишљенике у одређеној области, у којој мери омогућава да се чланови поистовете са њим, колико је ефикасно у остваривању утврђених циљева и у којој мери испуњава очекивања и тежње својих чланова.

Финансијско пословање Удружења организовано је и спроводи се на основу Закона о рачуноводству и ревизији, Статута и Правилника о рачуноводству УВПС. Сви органи Удружења спроводе финансијско пословање по наведеним прописима и оно је потпуно јавно уз редовно вршење анализа у органима Удружења.

О досадашњем финансијском пословању позитивно су се изјашњавали статутом предвиђени и изабрани стручни органи задужени за контролу. Пословање Удружења контролисали су надлежни државни органи, а у два наврата то је учинила и надлежна инспекција. Сви налази говоре да је УВПС пословало онако како су закони, подзаконска акта и други прописи и одлуке определили. Чланови Главног одбора и Скупштине УВПС редовно добијају све информације о финснсијском пословању и имају обавезу да о томе инфрормишу и чланове УВПС.

Удружење војних пензионера пребродило је до сада све нападе оних који су хтели да наруше јединство и, зарад себичног остварења нечијих личних или колективних амбиција и интереса, свим силама покушавали да уведу ретроградне процесе. И овога пута ће остати чврсто на бранику одбране права корисника војне пензије, радећи све време у интересу најширег чланства, саопштавајући корисницима војне пензије увек истину и само истину. Минорне и маргиналне групе, сасвим сигурно, неће моћи да наруше једиство грађено пуне 23 године. Удружење ни у чему неће одступити нити чинити било какве уступке било коме када је реч о упорној борби за остварење закинутих права војних пензионера.

Истину нико не може да победи!

 

Коментари  

 
#17 Друг члан 13-09-2016 14:36
Свако од нас је добровољан члан.Ако сматра да у оквиру удружења неможе да оствари своје интересе добровољно може да оде.
Нема потребе да му то "други кажу".
На нападе појединаца ,који и у позним годинама нису остварене личности, руководство треба одговорити ћутањем.Тако ће схватити "умност" својих коментарс
 
 
#16 UVP Zaječar 10-09-2016 20:45
Na ovakve gluposzi uopšte ne treba obračati pažnju. Radi se verovatno o licima koji u svojoj nemoći da poljuljaju naše jedinstvo pišu gluposti i neistine.Ali treba obratiti pažnju da se u sopstvrnim redovima ne pojavljuju takvi a verujte ima ih.
 
 
#15 Mile Delić, članUVPS 09-09-2016 19:25
Baš me zanima ko su ta dvojica minornih, zbog čega im se pridaje toliki značaj i čemu tolika frka ni oko čega. Rado bih im lično napisao u čemu greše. Kako to da uradim?
 
 
#14 todorovic pk 09-09-2016 18:33
dok su imali licni interes,bili su clanovi ,sada ne!ocigledno.....
 
 
#13 nesvrstani 09-09-2016 15:32
Posto nisam ni na jednoj ni na drugoj strani,da li je moguce da se cuje samo jedna strana?Mislim da nije moguce a to ce da potvrdi neobjavljivanje ovog komentara.
 
 
#12 Vasić Dejan 09-09-2016 12:20
Srdačan pozdrav SVIM ČLANOVIMA UVPSa!

NIKOLA, sviđa mi se tvoj komentar, čak i oduševljava, jer ocrtava svu tvoju ličnost, koja je za poštovanje do bola!

Javi mi se preko FB da malo popričamo i da naučim nešto od tvoje ličnosti-kolega!

Neću te ostaviti, tako u zabludi a da ne izrazim svoje stavove i DOKAZE, i uverim te da si u pravu!
 
 
#11 mirko 07-09-2016 19:36
koliki je minus za 2015 :lol:
 
 
#10 Petar,Nis 07-09-2016 17:07
Kod pojedinaca,vojn ih penzionera dolazi do izrazaja simptom fotelja i vlast i onda napadyju sve i svakoga symo su oni najbolji i najposteniji i samo oni mogu sve......strasno...
 
 
#9 Dragan 06-09-2016 20:34
Pa to je obična niška grupa /koja se odvojila od UVP /. Prevaranti !
 
 
#8 ја 05-09-2016 15:02
Господине-друже #5 podoficir 04-09-2016 19:34 из ког Удружење хоћеш да се "исчланиш" из овог УВПС ( ако је тако срећан ти пут) ако из оног где је гдн Дав...води главну реч срећан ти останак. :zzz :zzz :lol: :lol: :lol:
 

Додај коментар