У предизборном пропагандном материјалу који је дељен грађанима општине Раковица, Социјалистичка партија Србије грубо је злоупотребила назив и знак (лого) Удружења војних пензионера Србије. Наиме, на простору где су графички представљене институције и удружења грађана који су подржали коалицију СПС – ЈС, одштампан је знак и назив Удружења војних пензионера Србије.

Удружење војних пензионера Србије овим путем демантује информацију садржану у пропагандном материјалу , јер није подржало ниједну политичку странку на овогодишњим изборима, уосталом како је и раније то чинило. УВПС до сада у вези са изборима није контактирано ни од једне политичке странке. Истовремено Удружење својим члановима није препоручило било коју странку за коју ће да гласају, већ о томе, у складу са личним определењем одлучује сваки појединац.

Удружење ће предузети све законом прописане мере да фалсификатори одговарају за грубо кршење права на употребу назива и знака УВПС.

Удружење чврсто стоји на  опредељењу да је невладина, недобитна, интересна, социјално-хуматинарна и патриотска организација, основана ради остваривања и унапређења статусних права и интереса корисника војних пензија.