Ivo Andric

Ivo Andric

Intesa senior kes
Status Stil

Важни линкови

Ministarstvo Odbrane
Vojska Srbije


Тренутно на мрежи

Imamo 122 gostiju na mreži
Обраћање министру правде у Влади Републике Србије поводом хапшења генерала Милована Бојовића
среда, 13 април 2016 10:40
Поводом лишавања слободе генерала Милована Бојовића, председник УВПС Љубомир Драгањац упутио је захтев за хитно поступање и ослобађање ухапшеног генерала. О томе је председник Удружења  у писаном облику обавестио и  председника Републике Србије Томисава Николића и председника Владе Александра Вучића. Писмо доносимо у целости:

,,Господине министре,

 

Очекујући да ће Министрство правде, на чијем сте Ви челу, предузети све расположиве мере како би се неодложно пустио на слободу генерал-пуковник у пензији Милован Бојовић, који је 8. априла ухапшен на Косову и Метохији, где је рођен, подржавамо све напоре надлежних државних институција усмерених на успостављању механизама правде на територији Републике Србије, чији је Космет само један део. Сматрамо да квазидржава која себе назива ,,Република Косово“ не може да се на овакав начин поиграва са угледним и заслужним грађанима Србије, да крши основна људска права и да урушава углед државе која вековима опстаје на овим просторима.

Пензионисани припадници наше војске акт незаконитог хапшења генерала Бојовића доживљавају као још једно у низу понижења и шиканирања којима се излажу официри што су часно, професионално, достојанствено и на законит начин бранили своју земљу у ратовима из деведесетих година. То је атак на државу Србију, на српску нацију и официрски позив.

Како је објављено генерал Бојовић је ухапшен због наводне командне одговорности на Косову и Метохији пре и током агресије НАТО-а 1999. године. Сушта је истина да генерал Бојовић 1998. а ни 1999. године, није службовао на простору Косова Метохије. Наводна командна одговорност не може да буде разлог за његово лишавање слободе. До сада нико, па ни Албанци који живе на Косову и Метохији, није помињао било какву умешаност генерала Бојовића у

злочине који су се, наводно, збили у јужној српској покрајини крајем деведесетих година. Очигледно је реч о инсинуацијама и покушају да се држави Србији у веома осетљивом политичком тренутку уруши кредибилитет.

Молимо Вас, господине министре, захтевамо одлучно и с пуним правом, да Министарство правде предузме одлучне кораке за тренутно пуштање на слободу генерала Бојовића, коме је здравље веома нарушено”.

 

Коментари  

 
#3 ја 18-04-2016 07:46
#1 a država koju su branili ne želi da im pomogne.
Господине ако мислите на државу коју смо бранили је ДАВНО НЕСТАЛА.Србију смо бранили само од ШИПТАРА И НАТО АГРЕСОРА,а садашњи владајући им лижу д..е.
У РСК сам бранио све становнике који су били за очување СФРЈ није ме интересовало да ли су хрвати,словенци ,муслимани итд.Размислите мало о чему ви то.

Србија је била у рату (условно,јер је тада била у саставу Савезне републике Југославије)пре ма томе Србија ни онда није била сама у рату!
 
 
#2 Bozdar 14-04-2016 11:59
Podrzavam da je Udruzenje uputilo hitan za
htev da se oslobodi general Milovan Bojovic
i pusti na slobodi i omoguci eventualna od
brana sa slobode za eventualne komandne
odgovornosti.
 
 
#1 djordje 13-04-2016 18:29
potpuno sa slažem sa ovim reagovanjem, ali zašto se tako nije reagovalo i za generala đukića.predlažem da se povede o tome rasprava kako se osećaju oficiri u penziji koji ne mogu da izađ iz srbije.zanjih nema ni mora niti bilo što drugo.a država koju su branili ne želi da im pomogne na bilo koji način.
 

Додај коментар