Председник УВПС Љубомир Драгањац обратио се министру за рад запошљавање, борачка и социјална питања Александру Вулину молбом да се рок за вансудско поравнање војних пензија продужи за још 15 дана. Тај допис доносимо у целости:

,,На основу Закључка Владе 05 Број: 181-11689/2015 од 30. октобра 2015. године, Републички фонд за ПИО ванредно је повећао војне пензије за 6,57% од 01. новембра 2015. године, а за дуг настао закидањем дела припадајуће пензије у периоду од 01.01.2008. до 31.10.2015. године доставља оштећеним војним пензионерима понуду за вансудско поравнање исплате тога дуга, с тим да понуда буде прихваћена до 10. децембра 2015. године.

 

Удружењу војних пензионера Србије се свакодневно обраћа велики број оштећених војних пензионера да није добио обавештење или није упознат за понудом тога Фонда. Разлог што многи војни пензионери нису добили обавештење је тај јер се не налазе на адреси на коју је обавештење упућено или нису у стану јер се налазе код деце која живе у ван Србије. Поред тога, многи, корисници војних пензија су променили стан, односно адресу становања. Посебан проблем представљају наследници који се налазе на разним адресама и који се тешко сналазе у прикупљању потребне документације. Такође и велики број војних пензионера има тешкоће у прикупљању документације која се налази код адвоката.

Из наведеног разлога молимо да се рок изјашњавања о понуди за вансудско поравнање исплате дуга продужи до 25. децембра 2015. године, како би се сви заинтересовани војни пензионери могли изјаснити и на тај начин решити настали дуг. Истовремено молимо да се размотри могућност да се вансудско поравнање настави и после овога рока све док има интересената“.