Ivo Andric

Ivo Andric

Intesa senior kes
Status Stil

Важни линкови

Ministarstvo Odbrane
Vojska Srbije


Тренутно на мрежи

Imamo 156 gostiju na mreži
Непостојећи кредит
уторак, 16 август 2011 10:23

Грешка у месечним извештајима из Поштанске штедионице

НИЈЕ КРЕДИТ  НЕГО ЧЛАНАРИНА

Удружење ВПС упутило је, 10. августа ове године,  допис Поштанској штедионици с молбом да се у месечним извештајима ПШ корисницима војне пензије избрише ставка „кредит“, а уместо ње упише „чланарина“.

Наиме,  у месечним извештајима Поштанске штедионице  корисницима војне пензије  износ чланарине изказује се у две ставке. Прва ставка,  као „чланарина“ од 0,1% колика је била пре повећања, а друга као „кредит“ (износ од 0,02% за колико је повећана чланарина). Та два износа (кредит и чланарина)  дају укупни износ чланарине од 0,12% на нето исплаћену пензију.

Овакво компликовано и непотребно исказивање дела чланарине као "кредит"  код корисника војне пензије ствара забуну,  јер не знају о чему се ради. Због тога  траже да им се ставка „кредит“ брише.

 

 

Коментари  

 
#1 Vasić Dejan 24-02-2013 17:40
MОЛИМ ПОШТАНСКУ ШТЕДИОНИЦУ, КАО И ОСТАЛА УДРУЖЕЊА СА РУКОВОДСТВОМ УВПС, да на листићима ВРАТЕ ВРЕДНОСТ БОДА КОЈИМ СЕ ОБРАЧУНАВА И ИСПЛАЋУЈЕ ПЕНЗИЈА. То је доказни материјал колико су нам ФСОВО и РФ ПИО обрачунавали и исплаћивали пензије, јер овако не можемо да доказујемо да ли смо и колико примили од следујућег стања. Тај листић се чува 10 година као доказ када је била прва и последња рата кредита и да ли је обустава било и колико као и то да ли смо примили процентуално колико нас је следовало. Од 1.1.2010.г. тај приказ је уклоњен и даје добру основу да незнамо колико је шта обрачунато и исплаћено а на суду немамо доказа СЕМ НА ТАЈ НАЧИН.
НЕМОЈТЕ ДОЗВОЛИТИ ДА СА НАМА МАНИПУЛИШУ ЈЕР И ДАЉЕ СЕ ПО РЕШЕЊУ ОД 2007.Г. обрачун врши у МО по броју бодова и вредност бода, а ми незнамо колики је, као нити можемо да докажемо судовима то.
 

Додај коментар