Ivo Andric

Ivo Andric

Intesa senior kes
Status Stil

Важни линкови

Ministarstvo Odbrane
Vojska Srbije


Тренутно на мрежи

Imamo 191 gostiju na mreži
Ставови УВПС у вези са предстојећим протестом војних пензионера
уторак, 22 септембар 2015 05:21

Главни одбор Скупштине УВПС, на проширеној 8. Седници, једногласно је донео следеће ставове у вези са предстојећим протестом војних пензионера:

  1. УВП није организатор протеста које планирају да реализују 29. 9. 2015. нека војнопензионерска удружења. С тим у вези Удружење не може да прихвати обавезе позивања својих органа и чланства да у њему учествују.

2. За УВПС је статутарно неприхватљиво да позива своје чланство на протест који организују нека друга удружења, а и да издаје обавезујућа упутства градским и општинским одборима. Појединачно учешће у протесту, лична је одлука сваког војног пензионера.

 

3. УВПС ће и даље предузимати мере на заштити законских права и одлучно ће се супротстављати свим покушајима разбијања и акционог деловања организације (УВПС).

 

Коментари  

 
#3 petar,Niš 05-10-2015 16:51
Dali će to biti 11,06....moje skromno mišljenje Vučić to neće dati...dali će to biti po bodu 9,40 dinara....mislim NE,kolika će biti kamata...MINIMALNA....biće suđenj,ohohho...mi smo poniženi i uvređeni od sopsvene vlasti....no,živi bili pa videli...
 
 
#2 Veronika 29-09-2015 22:01
Postovani a sta je sa sudskim okoncanim postupcima kao i onima koji su u toku ?
 
 
#1 Dragan 29-09-2015 15:23
U vestima na TV "PINK" ministar Vulin je danas obavestio javnost da se i MMF saglasio sa povećanjem vojnih penzija za 11,06% i da se mora poštovati Ustav. Takođe je rekao da će se penzije uskladiti od 01.01.2016. godine, a da će se dug korisnicima vojnih penzija isplatiti na način kako je to urađeno sa starom deviznom štednjom.
Ministar nije saopštio u koliko će to rata biti i šta će biti sa već pokrenutim i rešenim sudskim sporovima, odnono sa troškovima koje smo imali u toku sudskog spora.
Ovo je ipak pobeda vojnih penzionera koji su organizovali protest više puta. Bravo.
 

Додај коментар