На сајту Удружење пензионисаних подофицира у Нишу објављен је текст под насловом „Морални лик руководства УВПС“ у којем се пласира груб и неистинит податак да су руководства Удружења војних пензионера Србије, од општинских и градских до Главног одбора УВПС, од априла ове године повећали примања за 10 одство. Лажима и неистинама обмањују јавност и узимају себи за право да се директно обрате чланству УВПС што је недопустиво.

 

 

Истина је да су накнаде за обављање повремених послова руководству УВПС од 1. 1.2015. године смањена за 11 одсто. У неколико општинских и градских организација извршене су измене начина обрачуна накнада, па се износ накнада за повремене послове не рачуна у броју бодова, већ у новчаном износу који није већи него што је био у 2014. години.

 

Накнаде за повремене послове одређују се у складу са чл. 49. Статута УВПС и расположивим новчаним средствима. Одлуке о накнадама доносе органи УВПС и томе редовно обавештавају чланство. Исто тако на све износе новчаних накнада редовно се уплаћују порези и доприноси.

 

Поштовани чланови УВПС сматрамо да није потребно ништа рећи о моралу аутора текста и власнику сајта који је са УВПС прекинуо све односе. Једино што нас брине јесте мржња и груби насртаји на УВПС који ничим нису изазвани.