Ivo Andric

Ivo Andric

Intesa senior kes
Status Stil

Важни линкови

Ministarstvo Odbrane
Vojska Srbije


Тренутно на мрежи

Imamo 190 gostiju na mreži
О смањењу пензија одлучиваће све судије Уставног суда Србије
уторак, 14 јул 2015 11:00

 

На основу захтева за информацију од јавног значаја који је у име Удружења војних пензионера Србије упутио председник УВПС Љубомир Драгањац а односи се на одлучивање о смањењу пензија на основу иницијативе која је поднета Уставном суду Србије, из те највише судске инстанце стигао је одговор следеће садржине:

 

,,Поводом Вашег захтева за слободан приступ иноромацијама од јавног значаја од 7. јула 2015. године, у којем захтевате да Вам се достави информација ,да ли је 2. Велико веће Уставног суда на 20. седници одржаној 11. јуна 2015. године одлучивало о иницијативи за оцену уставности Закона о привременом уређењу начина исплате пензија и шта значи закључак: није усвојена’, обавештавамо Вас да је предлог одлуке у предмету IУз 531/2014 (оцена уставности наведеног Закона) разматран на 20. седници 2. Великог већа и како није постигнута једногласност чланова Већа, то ће о предлогу одлуке, у смислу одредбе члана 42б став 3. Закона о уставном суду (,Службени гласник РС’, бр. 109/, 99/11 и 18/13 – одлука УС), одлучивати седница Уставног суда, коју чине све судије Уставног суда“.

 

Коментари  

 
#10 Jevto 06-08-2015 12:16
Pozitivna odluka Ustavnog suda za 11,06 procenata je dobijena u jednoj medjupauzi zakonodavne vlasi kada su sadasnji mocnici, bivsi radikali i vjecni socijalisti, preuzimali vlast od sadasnje demokratske opozicije i jos nisu bili zauzdali zakonodavnu vlast. Uz sve postovanje prema sudijama ustavnog suda, sadasnje sve tri poluge vlasi su u rukama jednog mocnika i nema sanse da se zakon o privremenoj isplati umanjenih plata i penzija proglasi neustavnim. Zivi bili pa vidjeli.
 
 
#9 dejan cosic 02-08-2015 13:59
gospodine celik svaka cast na komentaru ali izgleda oni koji to treba da procitaju zamenili su obraz sa djonom od vojnicke cizme
 
 
#8 Mile Delić 21-07-2015 21:10
Mene a verujem i mnoge penzionere zanima šta se događa kada se NE postigne JEDNOGLASNOST na sednici Ustavnog suda koju čine sve sudije Ustavnog suda.
 
 
#7 Васић 21-07-2015 17:16
Све више трпимо и патимо до тоталног самоуништења због немаштине.
Да ли може власт и Влада Србије са Министром одбране и РФПИО да схвати, разуме и предузме мере, да нас има на хиљаде који немамо СТАН, ЦЕЛУ ЗАРАЂЕНУ А ОТЕТУ ПЕНЗИЈУ, да немамо касарне, амбуланте војне и адекватан квалитет и приступ здравственој заштити. Живимо као уљези у срединама у којима смо се силом прилика сместили, изиграни од закона и прописа моћника који их примењују дискриминаторск и. ДА ЛИ СМО ТО ЗАСЛУЖИЛИ!
Туга, бол, разочарење, понижење, дискриминација, јавна пљачка и све је примењено над нама и КВП. Молим руководство УВПС да изађе јавно са податком колико нас нема станове, колико нас нема адекватне станове, колико нас који немамо станове не примамо УТС. Желели смо да помогнемо државу, МО и РФПИО смањењем расхода, али стисла нас је вишеструка болест, немаштина, трошкови, пљачка, незапосленост млађих, да се у смрт одлази тихо без части и поноса које су нам отели!
 
 
#6 Васић 21-07-2015 17:07
Ако Уставом и законима стечено право није оствариво у разумном року, шта је потребно даље рећи и очекивати од сваког појединачно. Судије Уставног суда нису чланови закона, нису звезде гранда!
НАМА ТРЕБА ЈЕДИНСТВЕН СТАВ УСТАВНОГ СУДА ПО ОВОМ СТЕЧЕНОМ ПРАВУ - А ГДЕ СУ ОСТАЛА ЗАБРАЊЕНА, ПОКРАЂЕНА И ОТЕТА СТЕЧЕНА ПРАВА ОД 2000.Г.-ДО ДАНАС!
 
 
#5 Pera Niš 21-07-2015 15:43
Nikad se neće odlučivati,jer imaju preča posla,god.odmori,bolovanj a...Pa kad se sastanu !
 
 
#4 celik 21-07-2015 11:15
Ej mučenici , kako Vi tako i ja sa Vama.Nešto se umorismo od zahteva za 11.06 % ili mi se samo čini.Donesosmo zaključke, zahteve, molbe, žalbe, tužbe, jedino još da dobijemo vize za svevišnjeg i sami rešosmo i ovaj problem.Jedno je sigurno, vize ćemo svi dobiti neko pre neko kasnije ali od njih ne možemo pobeći.Sunce naših života polako dolazi u suton kada će mrak pokriti naše zahteve i htenja a opet gore kad dođemo onda nam ni tih 11,06% neće trebati.Rukovodstvo, komandanti, vođe ili ti predstavnici povedite ovaj jad i bedu ka ostvarenju cilja, nemojte se uljuljkivati u svom samozadovoljstv u jer ni ono neće večno trajati.Ako ste predvodnici povedite a ako ste puki posmatrači i izvršioci onda nam kao takvi i netrebate.
 
 
#3 МИЛИСАВ 15-07-2015 16:42
драге и уважене колеге и квп,
из садржине ове информације службе уставног суда,можемо врло лако закључити, каква се то правна расправа и битка бије међу уваженим судијама ус око овог оправдано оспореног закона од стране 243 физичка лица и 8 правних лица и у предмету уж. 2/2015 од стране 364 поднете уставне жалбе физичких лица ....
правна и стручна јавност,корисни ци пензија а посебно подносиоци иницијатива и ужалби с нестрпљењем очекују одлуку уставног суда на коме лежи поприлична одговорност, али и уставна обавеза у доношењу своје одлуке..
...
 
 
#2 Rile 15-07-2015 11:51
U odgovoru Ustavnog suda nedostaje on što nas najviše interesuje: kada će se održati sednica na kojoj treba da se donese odluka o ustavnosti Zakona o privremenom uređenju načina isplate penzija. Svi su izgledi da do te sednice neće uskoro doći. Jer, očigledno je da će o početku te sednice, ako do nje uopšte dođe, odlučivati Vlada Srbije, a ponajmanje predsednik Ustavnog suda Srbije.
 
 
#1 obilic 14-07-2015 11:45
Kada ce odlucivati?
 

Додај коментар