Ivo Andric

Ivo Andric

Intesa senior kes
Status Stil

Важни линкови

Ministarstvo Odbrane
Vojska Srbije


Тренутно на мрежи

Imamo 195 gostiju na mreži
Сторнирање неоснованог задужења за оружје у 2015. години
четвртак, 09 јул 2015 09:47

После обраћања председника УВПС Пореској управи  која припада Министарству финансија РС у вези са порезом на оружје, из те институције је стигао одговор следеће садржине:

,,Поводом  напред наведеног захтева, а у вези са ослобођењем од обавеза плаћања пореза на регистровано оружје ускладу саодредбама члана25. став1. тачка 4. Закона о порезима на употребу, држање и ношење добара (,,Сл. Гласник РС“ број 26/01,.. 140/14), обавештавамо следеће:

 

Сагласно одредбама  Закона о порезима на употребу, држање и ношење добара (,,Сл. Гласник РС“ број 26/01,... 140/14, у даљем тексту: Закон) обвезник пореза на регистровано оружје је физичко и правно лице на које гласи оружани лист за држање оружја за личну безбедност, оружани лист за држање и ношење оружја, односно дозволу за ношење оружја за личну безбедност.

Имајући у виду да се обрачун и штампа решења пореза на регистровано оружје обавља кроз масовну штампу у Централи Пореске управе на основу података достављених од стране Министарства унутрашњих послова, (податак о типу оружаног листа а не и о томе да ли је оружје поклон и да ли подлеже опорезивању, извршен је обрачун нпореза на регистровано оружје и неким пореским обвезницима који остварују право на ослобођење од плаћања пореза на регистровано оружје у складу са чланом 25. Закона.

У циљу превазилажења наведених потешкоћа, потребно је обратити се надлежним организационим јединицама Пореске управе, према пребивалишту пореског обвезника, које су, дописом Централа Пореске управе, обавештене да за пореске обвезнике за које поседују доказ о особођењу у складу са напред наведеним чланом закона (порески обвезник је доставио доказ раније), изврше сторнирање неоснованог задужења за 2015. годину по основу пореза на регистровано оружје.“

У потпису: координатор Мирослав Ђиновић.

 

Коментари  

 
#7 Arsenije 07-09-2016 12:22
Прича иде овако. Прошле године дође мени за два комада оружја 7000 динара са напоменом да платим у року а онда да се жалим ако ми нешто није јасно. Ја платим и одем са доказом да сам једно гвожђе звано магнум предао полицији а да на друго имам право без пореза и дам доказе по други пут. Све ОК кажу они, и шта ту не ваља? Па, узели ми 7000 и ћуте! Е сада ја треба да тражим повраћај пара али и то кошта. А службеник на шалтеру ми рекао у поверењу - има мечку да родите док вам вратимо паре!А мени се не рађају мечке! Довољно је што сам био идиот и пријавио оружје, иако сам знао да је то харач!Борба против криминала? Није него!Међутим има једно много озбиљније питање. Каква је то војна сила која је пристала да јој полиција региструје лично оружје поред својих служби и војне полиције.Знам шта пишем. Почело је 1984, ако се неко сећа, кад су нас регистровали и давали цивилне дозволе за оружје. Ја нисам дао податке јер сам сматрао да као припаднику ЈНА МУП нема право да се меша у унутрашње ствари ОС СФРЈ( нисам сигуран да ли смо имали само војне легитимације).
 
 
#6 avijatičar 22-07-2015 11:27
Moje iskustvo je sledeće:
Lepo sam uzeo magnum i TT sasekao im cevi i udarne igle, dodao oružne listove, odneo ih u policijsku stanicu i predao uz zapisnik. Posle 3 meseca pozvali su me da potpišem dokument kojim se odričem pomenutog oružja u korist republike Srbije. Neka im je na čast. Prvo su mi dali nagradu, a onda je oporezovali!
 
 
#5 Ljuba Stamenkovic 10-07-2015 12:48
a шта је са нама који смо оружје купили преко војске , по наређенју превели на цивилне дозволе и исто носили на дежурство и терене а службене пиштплје смо морали да вратимо.
 
 
#4 Dragan 10-07-2015 09:01
Staro pravilo: "Ako prođe - prođe". Jedino rešenje, ako vam cevi netrebaju, predaj i miran si za sva vremena. Naravno i municiju. Ipak taj jedan odlazak mnogo manje košta nego ono što će godinama uzimati, ipak su živci najvažniji.
 
 
#3 paja 09-07-2015 20:03
Bitno je da nas iznerviraju i da se akamo po poreskim upravama.......nemamo drugog posla... :oops:
 
 
#2 Stanimir 09-07-2015 17:22
Da li je moja jedinica iz koje sam otisao u penziju duzna da mi izda potvrdu o dobijanju pistolja na poklon.
 
 
#1 Miodrag 09-07-2015 14:28
Kakva neazurnost nadleznih drzavnih organa. Sada trebamo da se preganjamo sa poreskom upravom, ko bude imao zivaca. Pre dve godine su mi naplatili neki porez veci za oko 1.400 dinara. Godinu dana sam izgubio, barem desetak odlazaka dok nisam navedeni iznos povratio. Na pada mi na pamet da se zbog navedenog ponovo preganjam sa njima. A mozda je to i namerno uradjeno. Pa ko voli nek izvoli. naoruzajte se strpljenjem i budite spremi za X odlazaka. Zelim vam uspeh u borbi sa birokratijom...
 

Додај коментар