Са сајта Министарства одбране преносимо обавештење о могућности за доделу станова, како би заинтересовани корисници војних пензија благовремено реаговали у складу са позитивним прописима.

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ СЕКТОР ЗА ЉУДСКЕ РЕСУРСЕ
Управа за традицију, стандард и ветеране

Обавештење о могућности доделе станова

- пресек 02.04.2013. године -

Сагласно одредби члана 43. Правилника о решавању стамбених питања у Министарству одбране ("СВЛ" бр. 38/05, 16/08, 26/08 и 39/08), Управа за инфраструктуру Сектора за материјалне ресурсе, до 01.03.2013. године, доставила је Управи за традицију, стандард и ветеране, пријаве и преглед за расподелу 48 станова у закуп на неодређено време у гарнизонима, односно местима, наведеним у Прегледу станова у закуп за расподелу.

У наведеном Прегледу станова за расподелу пријављено је за поделу и 22 стана у закуп које није могуће поделити у складу са одредбама Правилника, јер у моменту објављивања ове информације није било стамбених интересената у местима из наведеног Прегледа.

Право на доделу наведених станова имају лица која остварују право на доделу стана у закуп на неодређено време, сагласно одредбама члана 2. Правилника о решавању стамбених питања у Министарству одбране ("СВЛ" бр. 38/05, 16/08, 26/08 и 39/08 - у даљем тексту Правилник).

У смислу члана 19. Правилника, лицу из члана 2. овог правилника може се дати у закуп и стан мањи од стана који му припада по одредбама члана 18. овог правилника, ако се са тим писмено сагласи.

Напомињемо да се у смислу прописаног чланом 26. Правилника, стан у закуп на неодређено време даје лицу из члана 2. став 1. овог правилника (професионалном официру, професионалном подофициру и цивилном лицу) у гарнизону односно месту службовања, а лицу из члана 2. став 2. и 3. овог правилника (пензионисаном официру, пензионисаном подофициру, пензионисаном цивилном лицу и члановима породичног домаћинства погинулог или умрлог лица из става 1. и 2. овог члана), стан се даје у било ком гарнизону односно месту на територији Републике Србије.

Сходно наведеном, лица, која желе прихватити доделу структурно мањег стана, морају дати писану изјаву, оверену у јединици - установи у којој су на служби, а пензионисана лица у општини или суду, да се одричу доделе структурно припадајућег стана и прихватају доделу понуђеног односно структурно мањег стана, као коначно решење свог стамбеног питања.

У датој изјави лица се морају децидно изјаснити само за један од понуђених станова, а

уколико се изјасне за више станова, у обзир ће се узети само један стан у првонаведеном месту.

По достављању изјава од стране заинтересованих лица, донеће се нови закључци на основу којих ће се према укупном збиру бодова извршити рангирање кандидата, а станови ће бити додељени лицима који за одређени гарнизон или место у коме конкуришу за стан, буду рангирани на одговарајућем месту коначне ранг листе у складу са Одлуком о расподели станова.

Напомињемо да су стамбени интересенти у обавези да доставе (уколико претходно нису доставили) доказе надлежног органа који се односе на њихов стамбени статус (право на поврат станова у отцепљеним републикама, признавање болести по налазу Више војно лекарске комисије и пребивалиште за носиоца права и чланове његовог породичног домаћинства, пореско задужење за стан-кућу за носиоца права и чланове његовог породичног домаћинства), јер ће се у супротном њихови захтеви за решавање стамбеног питања сматрати непотпуним и неће бити разматрани.

Предлогом Одлуке о расподели станова биће обухваћени сви расположиви станови, које до дана доношења Одлуке о расподели станова, пријави надлежна организацијска јединица Министарства надлежна за инфраструктуру.

Заинтересована лица треба да доставе изјаве, да се одричу доделе структурно припадајућег стана и прихватају доделу понуђеног односно структурно мањег стана, као коначног решења свог стамбеног питања најкасније до 02.04.2013. године, који је одређен као дан пресека стања за доношење Одлуке о расподели станова, Управи за традицију, стандард и ветеране Сектора за људске ресурсе МО, ул. Немањина бр. 15 Београд. Све информације у вези могућности решавања стамбеног питања заинтересована лица могу добити путем електронске поште utsv.Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или на телефон инфо центра 011/3201-073 или на мобилни тел. 066/8722800, у периоду 12-16 часова и на Интернет презентацији Министарства одбране рубрика „СТАМБЕНО".

Молимо да обавештење о могућностима доделе станова у закуп доставите вашим потчињеним саставима, ради потпуног информисања заинтересованих лица.

ПРЕГЛЕДПРИЈАВЉЕНИХ СТАНОВА ЗА РАСПОДЕЛУ

01.03.2013.

Р.бр.

МЕСТО / Гарнизон

НАМЕНА /

С Т Р У К Т У Р А

СВЕГА

СТАТУС

0,5

1,0

1,5

2,0

2,5

3,0

3,5

4,0

1

БЕОГРАД / Београд

 

5

3

1

2

 

 

1

 

12

2

ВАЉЕВО/Ваљево

 

 

1

 

 

 

 

 

 

1

3

ВРШАЦ/ Вршац

 

 

 

 

2

 

1

 

 

3

4

ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ / Горњи Милановац

 

 

 

 

1

 

 

 

 

1

5

КЊАЖЕВАЦ/ Зајечар

има кандидата на ранг листама

2

 

 

 

 

 

 

 

2

6

КРАЉЕВО /Краљево

1

 

 

 

 

 

 

 

1

7

НОВИ САД / Нови Сад

 

1

 

 

 

 

 

 

 

1

8

СРЕМСКА МИТРОВИЦА/Сремска Митровица

 

 

 

1

 

 

 

 

 

1

9

СУБОТИЦА / Суботица

 

1

 

 

 

 

 

 

 

1

10

УЖИЦЕ /Ужице

 

2

1

 

 

 

 

 

 

3

СВЕГА ЗАКУП - ИМА КАНДИДАТА НА РЛ

 

12

5

2

5

 

1

1

 

26

1

АЛЕКСИНАЦ/Ниш

 

 

1

 

 

 

 

 

 

1

2

БЕЗДАН /Сомбор

 

 

 

 

1

 

 

 

 

1

3

БЕЛА ЦРКВА / Панчево

 

 

1

 

 

 

 

 

 

1

4

ВРАЊЕ/ Врање

 

1

 

 

 

 

 

 

 

1

5

ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ / Горњи Милановац

нема

3

 

 

 

 

 

 

1

4

6

ЂАЛА/Бачка Топола

кандидата на ранг листама

 

 

 

 

 

1

 

 

1

7

НЕГОТИН / Зајечар

 

1

 

 

 

 

 

 

 

1

8

ПАРАЋИН / Зајечар

 

3

4

 

3

 

 

 

 

10

9

ПОЖАРЕВАЦ / Пожаревац

 

1

 

 

 

 

 

 

 

1

10

СУБОТИЦА/Суботица

 

1

 

 

 

 

 

 

 

1

СВЕГА ЗАКУП - НЕМА КАНДИДАТА НА РЛ

 

10

6

 

4

 

1

 

1

22

СВЕГА СТАНОВА У ЗАКУП

 

22

11

2

9

 

2

1

1

48

 

Београд 04.03.2013. године