Вршилац функције председника Управног суда судија Слађана Бојовић одговорила је на писмо председника УВПС Љубомира Драгањца од 19. Ффебруара. У том акту, протоколисаном 26. фебруара 2013. године, пише:

,,Поводом ваше преставке – притужбе упућене вршиоцу функције председника Управног суда 20.02.2013. године, која се односи на предмет Управног суда У 8225/12, обавештавамо Вас следеће:

 

Судско веће је одлучивало у предмету Управног суда У 8225/12 дана 13.12.2012. године и предмет је достављен судској пракси, али одлука није експедована јер је у току усаглашавање става Управног суда по питању усклађивања војних пензија.

Напомињем да ће се одлуке Уставног суда испоштовати, али рокови од 60 дана нису обавезујући за суд, то су инструктивни рокови.

Тужбе у конкретној ситуацији примењене су у овом суду почевши од 22.06.2012. године и још увек стижу и по истима се поступа у припремном  опдељењу овог суда.

Судије су у обавези да поштују редослед примљених тужби, а приоритет имају предмети у којима грађани Србије нису остварили никакво право на пензију или социјална примања, тако да немају никаква средства за егзистенцију, као и тзв. ,стари предмети’ и предмети који се по закону сматрају хитним“