Чекају се одговори  посланичких група у Скупштини

ЗА И ПРОТИВ ВОЈНИХ ПЕНЗИОНЕРА

Поводом Предлога закона о враћању тзв. Малог дуга војним пензионерима,  Удружење војних пензионера Србије упутило је примедбе и предлоге амандмана  на поменути Предлог закона свим посланичким групама у Народној скупштини Републике Србије очекујући од њих подршку и подношење  тих амандмана Скупштини.

До сада је примедбе и предлоге амандмана Удружења ВПС подржала Посланичка група ПУПС,  јер је народни посланик Константин Арсеновић, у њено  име, већ поднео амандмане (Амандман 1, Амандман 2, Амандман 3) на поменути Предлог закона Народној Скупштини Републике Србије, које је и Удружење предложило.

 

Удружење војних пензионера Србије,  као нестраначка и патриотска организација, с правом очекује да све посланичке групе подрже повлачење поменутог Предлога закона  из процедуре, или да амандмане које је предложило Удружење  поднесу Скупштини као своје.

Будући да војни пензионери имају веома јаке аргументе  за повлачење Предлога закона из процедуре или прихватање предложених амандмана, за очекивати је да ПУПС неће бити једина посланичка група која ће их потпуно подржати у парламенту.

По први пут ће се, пред саме изборе, јасно показати од кога војни пензионери могу да очекују конкретну подршку и помоћ, а од кога не могу.

С.Ј.