ВЕСТИ ИЗ ФОНДА СОВО

*Директору Фонда за СОВО пуковнику мр Милојку Миловановићу, 30.12.2011. године, престала је професионална војна служба са правом на пензију.

Од 31.12.2011.године дужност директора Фонда за СОВО обавља заменик директора потпуковник Драган Радошевић.

*Од 9. 1. 2012. године почела дистрибуција здравствених књижица и електронских здравствених картица.

*Захтеве за остваривање права на посмртну помоћ и права на погребне трошкове у случају смрти члана породице корисника војне пензије, као војног осигураника, са становишта коришћења права на војно здравствено осигурање, почев од 1. 1. 2012. године, подносе се Фонду за СОВО у улици Крунска бр. 13. Београд.

*Све писане пошиљке из области пензијског и инвалидског осигурања (породичне пензије;  нове пензије за професионална војна лица; новчана накнада за телесно оштећење, помоћ и негу; захтеви за утврђивање телесних оштећења ради коришћења царинских олакшица; захтеви за накнаду погребних трошкова након смрти корисника пензије) упућивати у надлежну Филијалу РФ ПИО према месту пребивалишта корисника права.

*Call centar Фонда за СОВО до даљњег неће радити. За све информације, из сегмента пензијског и инвалидског осигурања, од 4. 1. 2012. године обратити се РФ ПИО на телефон 011/2066-130.

Још вести из Фонда СОВО...