Ivo Andric

Ivo Andric

Intesa senior kes
Status Stil

Важни линкови

Ministarstvo Odbrane
Vojska Srbije


Тренутно на мрежи

Imamo 193 gostiju na mreži
Позитивна пресуда основног суда за надокнаду штете
петак, 24 мај 2013 10:31
Први основни суд у Београду донео је 18. априла ове године прву пресуду којом се усваја захтев тужиоца и обавезује тужени Републички фонд ПИО филиојала за Нови Београд да тужиоцу накнади штету насталу због мање исплаћене пензије од 1.1.2008. године до данас.
На овај начин почиње да се спроводи Одлука Уставног суда, што се сматра једино исправним решењем.
Пресуду доносимо у целини.
Пресуду објављујемо у рубрици ДОКУМЕНТI.
 
Ургенција УВПС Уставном суду из области здравственог осигурања
среда, 22 мај 2013 11:04

Председник УВПС Љубомир Драгањац упутио је ургенцију по иницијативи за покретање поступка за оцену законитости одлуке за остваривање права из области здравственог осигурања. Тај акт преносимо у целини:

 
Прописивање и издавање лекова на основу конзилијарног лекарског мишљења
среда, 22 мај 2013 10:45

Управа за војно здравство МО, својом наредбом бр.20-3 од 12.03.2013. године, забранила је издавање конзилијерних мишљења за набавку лекова и санитетских потрошних средстава који нису на позитивној листи.

 

По сазнању да је донета наредба, УВПС се код надлежних интересовало за разлоге и захтевало да се тај акт повуче. Почетком априла речено нам је да је наредба повучена. Међутим, како се то није десило, Удружење је и даље упорно радило на томе да се путем конзилијарних мишљења могу прописивати лекови и санитетска потрошна средства која нису на позитивној листи, а неопходни су у терапији.
 
Виши суд донео више решења према Одлуци Уставног суда
четвртак, 16 мај 2013 21:17

Виши суд у Нишу донео је више решења којима је поступио по Одлуци Уставног суда, односно поновио поступак по жалбама тужилаца – оштећених војних пензионера, уважио те жалбе, укинуо првостепене пресуде којима су тужбе биле одбијене и вратио првостепеном суду на поновно одлучивање.

У образложењу тих решења доставио је цитирано правно становиште Уставног суда да и војним пензионерима припада право на ванрено повећање пензија за 11,09. одсто.

Једно од тих решења доносимо у целини.

 
Обраћање УВПС председнику Владе РС Ивици Дачићу
четвртак, 16 мај 2013 08:52

Председник УВПС Љубомир Драгањац упутио је (15. маја) писмо председнику Владе Републике Србије господину Ивици Дачићу у вези са непоступањем државних органа у остваривању права корисника војних пензија да им се исплати настали дуг за период од 1. августа 2004. године до 30.11. 2007. године.

 

Писмо преносимо у целини.

 

 
Додела солидарне и хуманитарне помоћи у aприлу 2013. године
петак, 10 мај 2013 11:07

 

На основу Правилника о начину коришћења средстава солидарности за пружање помоћи члановима Удружења војних пензионера Србије, Изврши одбор је на седници оджаној 9. маја 2013. године, разматрао захтеве достављене од септембра 2012 до закључно са 31. мартом 2013. године, и на основу прописаних критеријума и испуњених услова, донео 26 одлука о додели јенократне социјалне и хумаитарне помоћи и то за:
 
Обраћање новинара Основном суду у Новом Саду и одговор тог суда
четвртак, 09 мај 2013 10:41

Новинар листа ,,Војска“ у пензији Никола Остојић недавно се обратио Основном суду у Новом Саду у вези са остваривањем права на 11,06 одсто. Његово обраћање и одговор порптарола тог суда Тијане Јаковљевић доносимо у целини.


ПИТАЊЕ:

,,Као портпларолу Суда обраћам Вам се као војни новинар у пензији. У вези са тужбом војних пензионера за дуг од 11,6 одсто од 1.1.2008. године, молим Вас да ми доставите податке о поступцима пред овим судом, ради објављивања и коментарисања у гласилу војних пензионера „Војни ветеран”.

 
Ургенција УВПС Вишем суду у Нишу
четвртак, 09 мај 2013 10:05

Председник Удружења војних пензионера Србије Љубомир Драгањац упутио је (9. Маја) допис Вишем суду у Нишу, поводом непоштовања рокова за поступање према одлуци Уставног суда, који доносимо у целини:

 
Понуда члановима УВПС за летовање у Грчкој
среда, 08 мај 2013 10:12

Туристичка агенија „Alexandria travel“ Београд, ул. Симина 21, члановима УВПС и њихових породица нуди летовање у Грчкој, у Ставросу, под веома повољним ценама и отплатом на рате.

Ставрос је идиличан мали градић у заливу Стримоникос, удаљен свега 70 км од Солуна. Окружен је дивним пешчаним плажама, чистим, топлим морем и лековитим ваздухом, па га зато сврставају међу ваздушне бање. У понуди су двокреветни, трокреветни и четворокреветни студији (соба, чајна кухиња, купатило и тераса) који се налазе на 30 до 150 м од плаже и око 200 м од центра града. Превоз обезбеђен луксузним аутобусом марке Неоплан, високе туристичке класе (клима, видео, аудио). Свим путницима обезбеђени пригодни поклони, који ће одмор учинити пријатнијим.

Више информација путем телефона 011/ 630-1120 и 630-1121 или посредством сајта - www.alexandria.rs

https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif

 
Право на социјалну и хуманитарну помоћ
уторак, 07 мај 2013 10:06

Из Републике Српске, у неколико наврата, обратили су нам се војни пензионери који се распитују да ли имају право на социјалну и хуманитарну помоћ.

С тим у вези обавештавамо да чланарина војних пензионера из Републике Српске одлази у Удружење војнихг пензионера Републике Српске и са тим средствима располаже организација УВП Републике Српске.

 
Правила за коментарисање инфромација објављених на сајту УВПС
уторак, 07 мај 2013 09:38

Имајући у виду ограниченост ресурса сајта Удружења војних пензионера Србије, принуђени смо да убудуће дужину коментара ограничимо на 20 редова. Коментари који буду дужи од 20 редова неће бити објављени.

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке такође неће бити објављени.

 
Још један пример одговора тужиоца на жалбу туженог
уторак, 30 април 2013 09:16

Адвокатска канцеларија Милорада Вукосава дозволила је да на сајту објавимо још један пример одговора тужиоца Првом основном суду у Београду на поднесак туженог – Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање, којим се износе чињенице и правна питања што тужени оспорава.

Поднесак ће бити од користи нарочито онима који воде судки спор самостално, то јест без адвоката.

 
Примерак одговора тужиоца на жалбу туженог
понедељак, 29 април 2013 14:52

Удружење војних пензионера Србије, у дужем периоду, има веома успешну и разгранату сарадњу са адвокатском канцеларијом Милорада Вукосава. Добром вољом адвоката Вукосава примили смо примерак поднеска који ће помоћи свима онима који воде поступак зас остваривање права на ванредно повећање пензија за 11,06 одсто.

У прилогу објављујемо интегрални текст који се упућује основном и вишем суду, а односи се на образложење везано за повећање пензија за 11,06 одсто. Они који су основним судовима поднели тужбе, овај текст могу да користе као образложење на одговор туженог.

 
Tекст Правилника о сицијалној и хуманитарној помоћи на сајту УВПС
субота, 27 април 2013 04:37

На Скупштини Удружења војних пензионера Србије, одржаној 9. априла 2013. године у Београду, усвојен је нови Правилник о социјалној и хуманитарној помоћи. Тај пропис ступа на снагу осмог дана од објављивања у гласилу УВПС, а примењиваће се од 1. септембра 2013. године.

С обзиром на то да ће у априлском броју ,,Војног ветерана“ бити објављене све одредбе Правилника, комплетан текст објављујемо и на на овом сајту, у рубрици ДОКУМЕНТИ.

 
Набавка сувомеснатих производа по повољним ценама
петак, 26 април 2013 09:50

Месна индустрија ,,Јухор“ из Јагодине, излазећи у сусрет захтевима дела војнопензионерске популације, вољна је да по повољним ценама и отплатом на рате за чланове УВПС обезбеди пакете или на други начин снабдевање сувомеснатим производима.

 
<< Početak < Prethodna 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Sledeća > Kraj >>

Strana 28 od 41