Ivo Andric

Ivo Andric

Intesa senior kes
Status Stil

Важни линкови

Ministarstvo Odbrane
Vojska Srbije


Тренутно на мрежи

Imamo 63 gostiju na mreži
Право на ревизију пензије и доношење решења
четвртак, 04 август 2016 08:18

Председник УВПС Љубомир Драгањц упутио је инфромацију градским и општинским организацијама Удружења коју доносимо у целости:

,,Корисници војних пензија се захтевима обраћају надлежним филијалама РФ за ПИО и траже ревизију пензије и доношење нових решења у складу са Законом о ПИО и тако обрачуната пензија да им се, на основу члана 79. став 3. Закона о ПИО, увећа за 20%.

 
Додела социјалне и хуманитарне помоћи у jуну 2016. године
четвртак, 07 јул 2016 10:38
На основу Правилника о социјалној и хуманитарној помоћи Удружења војних пензионера Србије, Изврши одбор је на седници оджаној 1. јула 2016. године, размотрио захтеве достављене у јуну 2016. године, и на основу прописаних критеријума и испуњених услова, донео је одлукео додели једнократне социјалне и хуманитарне помоћи:
 
Обраћање УВПС РФ ПИО и одговор те институције везано за право на ванредно увећање пензија КВП који су засновали радни однос
петак, 01 јул 2016 07:44

Председник Удружења војних пензионера Србије Љубомир Драгањац упутио је недавно РФ ПИО акт у вези са војним пензионерима који су засновали радни однос, а односи се на право за остваривање права на ванредно увећање пензија за 11,06 одсто. Писмо доносимо у целости:

 
Додела социјалнеи хуманитарне помоћи у мају 2016. године
среда, 08 јун 2016 10:23
На основу Правилника о социјалној и хуманитарној помоћи Удружења војних пензионера Србије, Изврши одбор је на седници оджаној 7. јуна 2016. године, размотрио захтеве достављене у мају 2016. године, и на основу прописаних критеријума и испуњених услова, донео је одлукео додели једнократне социјалне и хуманитарне помоћи:
 
За оне који су ослоњени на Амбуланту ,,Бањица” лабораториојске услуге поново пружа ВМА
уторак, 07 јун 2016 11:00
После обраћања корисника здравствених услуга у Амбуланти ,,Бањица” Удружењу војних пензионера Србије и захтева који је Удружење упутило Управи за војно здравство МО, из те управе стигао је одговор следеће садржине:

,,Поступајући по вашем акту у вези са приговором професионалних и пензионисаних припадника Војске Србије и чланове њихових породица који су до поновног отварања Амбуланте ,,Бањица”, лабораторијске услуге са упутом изабраног лекара користили лабораторијске услуге ВМА, обавештавамо вас да је Управа за војно здравство МО регулисала да Војномедицинска акдемија настави са радом на пружању лабораторијских услуга професионалним и пензионисаним припадницима Војске Србије и члановима њихових породица који имају отворен здравствени картон у Амбуланти ,,Бањица”, ВМЦ ,,Славија” ЦВМУ – Београд.”

 
Вансудским поравнањем дуг РФ ПИО решило 33.440 војних пензионера
уторак, 07 јун 2016 09:25
Председник Удружења војних Србије Љубомир Драгањац упутио је РФ ПИО захтев за достављање података о томе колико је корисника војне пензије наплатило дуг путем поравнања и колики је износ средстава за те намене исплаћено током 2015. године. Такође су тражени подаци о броју корисника војне пензије који су поднели захтеве за вансудско поравнање од 1. 1. 2016. године и пресек износа исплаћених средстава током у 2016. године.
 
Уставни суд одбацио уставну жалбу против пресуде Апелационог суда
петак, 13 мај 2016 09:54
Решењем Уставног суда број Уж 1105/2015, од 25. 4. 2016. године одбаченa је уставна жалба двојице војних пензионера у вези са остваривањем права на ванредно повећање пензија за 11,06 одсто од 1. 1. 2008. године и потврђена вредност бода од 9,02 динара и застарелост потраживања преко три године од дана подношења тужбе.

Удружење војних пензионера с тим у вези проучава решење Уставног суда Србије, консултује правне стручњаке и утврђује какве су шансе у погледу правног исхода, ако се спор настави пред Међународним судом за људска права у Стразбуру.

С обзиром на значај, наведено решење Уставног суда доносимо у целости, изостављајући само имена и презимена двојице војних пензионера на које се тај правни акт односи:

 
Додељена социјална и хуманитарна помоћ у aприлу 2016. године
среда, 11 мај 2016 10:08
На основу Правилника о социјалној и хуманитарној помоћи Удружења војних пензионера Србије, Изврши одбор је на седници оджаној 6. маја 2016.године, размотрио захтеве достављене у априлу 2016. године, и на основу прописаних критеријума и испуњених услова, донео је одлуке о додели јенократне социјалне и хуманитарне помоћи:
 
Додела социјалне и хуманитарне помоћи у мају 2018. године
среда, 11 мај 2016 09:56

На основу Правилника о социјалној и хуманитарној помоћи Удружења војних пензионера Србије, Изврши одбор је на седници одржаној 8. јуна 2018. године, размотрио захтеве достављене у мају 2018. године, и на основу прописаних критеријума и испуњених услова, донео је одлуке о додели једнократне социјалне и хуманитарне помоћи:

 
Нова уставна Иницијатива за оцену уставности Закона о привременом уређењу начина исплате пензија
уторак, 26 април 2016 11:42

Председник УВПС Љубомир Драгањац упутио је нову Иницијативу Уставном суду Србије ради оцене уставности и сагласности са општеприхваћеним правилима међународног права и потврђеним међународним уговорима Закона о привременом уређеђивању начина исплате пензија. Иницијатива је Уставном суду  упућена 25. априла.

Сви они који желе да поднесу Уставну иницијативу лично, могу да користе текст Иницијативе које доносимо у целости:
 
Социјална и хуманитарна помоћ за март 2016. године
петак, 22 април 2016 09:45
На основу Правилника о социјалној и хуманитарној помоћи Удружења војних пензионера Србије, Изврши одбор је на седници оджаној 13. априла 2016.године, размотрио захтеве достављене умарту 2016. године, и на основу прописаних критеријума и испуњених услова, донео је одлукео додели једнократне социјалне и хуманитарне помоћи:
 
Злоупотреба симбола и назива Удружења војних пензионераСрбије
уторак, 19 април 2016 12:57
У предизборном пропагандном материјалу који је дељен грађанима општине Раковица, Социјалистичка партија Србије грубо је злоупотребила назив и знак (лого) Удружења војних пензионера Србије. Наиме, на простору где су графички представљене институције и удружења грађана који су подржали коалицију СПС – ЈС, одштампан је знак и назив Удружења војних пензионера Србије.
 
Обраћање министру правде у Влади Републике Србије поводом хапшења генерала Милована Бојовића
среда, 13 април 2016 10:40
Поводом лишавања слободе генерала Милована Бојовића, председник УВПС Љубомир Драгањац упутио је захтев за хитно поступање и ослобађање ухапшеног генерала. О томе је председник Удружења  у писаном облику обавестио и  председника Републике Србије Томисава Николића и председника Владе Александра Вучића. Писмо доносимо у целости:

,,Господине министре,

 
Захтев у вези са исплатом делимичног усклађивања пензија од 2004. до 2007. године упућен Управном одбору Фонда за СОВО
среда, 13 април 2016 10:17
Председник УВПС ЉубомирДрагањац, поводом доспелих а неизмирених војних пензија од 2004. до2007. године, упутио је писмо  Управном одбору Фонда за СОВО следеће садржине:

,,Доспеле а неизмирене обавезе према корисницима војне пензије настале по основу делимичног усклађења пензија за период од 1.08.2004. године до 30.11.2007. године није наплатило више од десет хиљада КВП. Ради се о корисницима који због својих убеђења или необавештености дуг нису наплатили подношењем тужби како је то учинило око 35.000 корисника.

 
Одржана седница редовне годишње Скупштине УВПС шестог сазива
уторак, 12 април 2016 11:35

У Централном Дому ВС 11. априла одржана је седница редовне годишње  Скупштине УВПС шестог сазива на којој је поднет Извештај о раду у протеклих годину дана, донета одлука о изменама и допунама Правилника о социјалној и хуманитарној помоћи у УВПС, а разматрана су и нека друга питања.

Скупу су присуствовали многобројни гости, међу којима и државни секретар у Министраству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић, посланик у Народној Скупштини РС Константин Арсеновић, секретар Удружења војних пензионера Републике Црне Горе господин Радивоје Здравковић, директор Фонда за СОВО Драгиша Дабетић, директор у Републичком Фонду за ПИО господин Иван Мимић, председник Скупштине Клуба генерала и адмирала Видоје Пентелић, генерал-пуковника у пензији, помоћник налелника ВМА пуковника др Радован Чеканац, заменик начелника Управе за војно здравство МО пуковник професор доктор Бранко Илић, представник Управе за традицију, стандард и ветеране потпуковник Иван Филиповић, представник Центра војномедицинских установа Београд потпуковник доктор Зоран Стошић, Директора Медија-центра „Одбрана“ пуковник Стевица Карапанџин, ранији председник УВПС Томислав Симовић, генерал- пуковник у пензији Председник Удружења ветерана војнообавештајне службе Србије господин генерал-мајор у пензији Радослав Шкорић, председник Удружења палих бораца рата од 1990. до 1999. године Добирила Копривица, председник Удружења војних бескућника Велизар Рабреновић, председник Удружења грађана ,,Подморничар” господин генерал-мајор у пензији Драган Косановића, председник Удружења породица палих бораца од 1990-1999. године Добрила Копривица, представник Савеза удружења потомака ратника ослободилачких ратова Србије 1912-1920 Милена Харамбашић. Седници Скупштине присуствовали су и истакнути чланови УВПС генерал-пуковник у пензији Милорад Обрадовића, генерал-потпуковник у пензији Стаменко Николић и генерал-мајор у пензији Лазара Стаменковић.

 
<< Početak < Prethodna 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Sledeća > Kraj >>

Strana 11 od 43