Ivo Andric

Ivo Andric

Intesa senior kes
Status Stil

Важни линкови

Ministarstvo Odbrane
Vojska Srbije


Тренутно на мрежи

Imamo 151 gostiju na mreži
Шта доноси јануарски број ,,Војног ветерана“
понедељак, 06 фебруар 2017 08:42

Из штампе је 31. јнуара изашао 155. број „Војног ветерана“ који на 32 странице доноси више занимљивих прилога.

 

,,Војни ветеран“ детаљно извештава о посети министра одбране Зорана Ђорђевића пензионисаним старешинама који већ 25 година, у својству ,,привременог смештаја“ станују у новосадским касарнама. Подаци који се наводе у тексту чији је наслов СВЕОБУХВАТНО РЕШАВАЊЕ СТАМБЕНИХ (НЕ)ПРИЛИКА охрабрују јер ће ускоро доћи до прве велике поделе станова у том граду.

 

У уводнику под насловом ,,ОТОПЉАВАЊЕ“ ПЕНЗИЈА пише  да се с

нестрпљењем очекује да се посланици Народне скупштине изјасне поводом народне иницијативе око 34.000 потписника у организацији Удружења војних пензионера Србије да се пензије врате на ранији ниво. По поднетој уставној жалби Удружења, Уставни суд треба да утврди јесу ли повређена права у односу на недефинисани рок умањења пензија и у погледу изостанка управног спора.

 
Комеморација поводом смрти генерал-потпуковника у пензији Константина Арсеновића
петак, 03 фебруар 2017 15:15

У Свечаној сали Дома ВС у Београду данас је одржана комеморација поводом смрти генерал-потпуковника у пензији Константина Арсеновића, потпредседника Скупштине Републике Србије, члана Главног одбора Скупштине Удружења војних пензионера Србије и председника општинске организације УВПС Нови Београд, неуморног и непревазиђеног борца за права војнопензионерске популације.

Комеморацији су поред породице и родбине генерала Арсеновића, присуствовали министар одбране Зоран Ђорђевић, помоћник министра одбране Милош Јанковић, помоћник министра за рад, запошљавање борачка и социјална питања Зоран Милошевић, државни секретар у Министарству за рад, запошљавање борачка и социјална питања Негован Станковић, начелник Управе за логистику Генералштаба Војске Србије Жељко Нинковић, ранији начелници Генералштаба, чланови Клуба генерала и адмирала Србије, народни посланици, војни пензионери, културни и јавни радници, многобројни пријатељи и поштоваоци лика и дела генерала Арсеновића.

 
Комеморација поводом смрти генерал-потпуковника у пензији Константина Арсеновића
четвртак, 02 фебруар 2017 11:15
Комеморација поводом смрти генерал-потпуковника у пензији Константина Арсеновића, члана Главног одбора Скупштине УВПС и председника општинског одбора УВП Нови Београд, биће одржана у петак 3. фебруара у Свечаној сали Дома Војске Србије у Београду, Браће Југовића 19. у 12 часова.

Сахрана ће бити обављена у суботу 4. фебруара на новом бежанијском гробљу, Нови Београд. Опело ће почети тог дана у 11 часова.

 
Преминуо Константин Арсеновић, потпредседник Народне скупштине РС и председник ОпОд УВП Нови Београд
уторак, 31 јануар 2017 11:04
У Београду је 30. јануара у 23,45 часова, после дуге болести, преминуо дипл. инг. Константин Арсеновић, генерал-потпуковник у пензији,  народни посланик и потпредседник Народне скупштине РС, председник Општинског одбора УВП Нови Београд, члан Главног одбора УВПС, непревазиђени борац за остваривање права војних пензионера.

Константин Арсеновић рођен је 3. јуна 1940. године у селу Горње Кошље, општина Љубовија. После завршене средње техничке школе, завршио је Војнотехничку академију (1961), командно-штабну академију КоВ (1979) и Школу националне одбране (1984).

Током службовања обављао је многе високе дужности у систему одбране, међу којима и начелника Оперативне управе у Сектору позадине Генералштаба Војске Југославије (1992-1996), Београд; помоћник начелника ГШ ВЈ за позадину (1996-1999), Београд и саветник начелника Генералштаба Војске Југославије (1999-2000).

Службовао је у гарнизонима Бечеј, Нови Сад и Београд.

Током ревносне службе у систему одбране одликован је Медаљом за војне заслуге, Орденом за војне заслуге сасребрним мачевима, Орденом народне армије са сребрном звездом, Орденом за војне заслуге са златним мачевима, Орденом рада са златникм венцем, Орденом заслуга за народ сасребрном звездом и Орденом Војске Јузгославије са златним цвенцем.

Одласком Константина Арсеновића остаће непремостива празнина у удружењу војних пензионера Србије.

Време и место сахране биће накнадно одређени.

 

 

 

 

 
Иницирање допуне прописа о порезу на регистровано оружје војних пензионера
среда, 25 јануар 2017 12:04

 

Председник УВПС Љубомир Драгањац упутио је надлежним државним органима – Министарству одбране, Mинистарству унутрашњих послова и Министарству финансија - нови захтев да се пензионисана војна лица ослободе плаћања таксе на оружје. Акт за иницирање допуне прописа на регистровано оружје преносимо у целости:

 

„Обраћамо вам се у име и на захтев војних пензионера чланова овог Удружења, с молбом да иницирате поступак за правично уређивање питања обавезе наведених лица на плаћање пореза на регистровано оружје набављено и коришћено као службено пре пензионисања.

 
Концерт Уметничког ансамбла МО ,,Станислав Бинички” у крипти храма Светог Саве на Врачару
уторак, 17 јануар 2017 11:00

Уметнички ансамбл Министарства одбране ,,Станислав Бинички” у сарадњи са највећим православним храмом на Балкану приредиће концерт, на којем ће солиста Данка Стојиљковић певати најлепше руске песме.

Концерт ће бити одржан у крипти храма ,,Свети Сава” у Београду у недељу 22. јануара са почетком у 19 часова.

Улаз је слободан.

 

 

 
Додела социјалне и хуманитарне помоћи у децембру 2016. године
понедељак, 16 јануар 2017 11:22
На основу Правилника о социјалној и хуманитарној помоћи Удружења војних пензионера Србије, Изврши одбор је на седници одржаној 13. јануара 2017. године, размотрио захтеве достављене у децембру 2016. године, и на основу прописаних критеријума и испуњених услова, донео је одлуке о додели једнократне социјалне и хуманитарне помоћи:
 
Министар одбране Зоран Ђорђевић у посети војним пензионерима у Новом Саду
недеља, 01 јануар 2017 19:42

У Касарни ,,Милетићево“ данас је боравио министар одбране Зоран Ђорђевић, испунивши на тај начин обећање које је почетком децембра дао делегацији Удружења војних пензионера Србије са председником Љубомиром Драгањцем на челу. Министар је посетио војне пензионере и чланове њихових породица који већ 25 година живе у прилично лошим касарнским условима. У пратњи министра Ђорђевића био је командант 1. бригаде КоВ бригадни генерал Жељко Петровић.

После разгледања просторија, министар Ђорђевић разговарао је са окупљеним станарима. У име оних који живе у неусловним просторијама, министру се обратио Саво Обрадовић који је рекао да је реч о породицама старешина које су у Нови Сад дошли из Словеније, Хрватске и БиХ и да у новосадским касарнама живи око 350 породица које очекују трајно решење стамбеног питања. Многе просторије прокишњавају, а станари плаћају високе трошкове на име кирије, комуналних услуга и електричне енергије. Због високих трошкова и неправилног обрачуна месечних обавеза, многи од станара су се обратили судовима. Главни проблем, како су навели станари, је тај да им се услуге наплаћују као привредним субјектима, а не по тарифи предвиђеној за кориснике или власнике станова. Станарима је стављено на терет и око 2.000 квадратних метара заједничких просторија за које не знају ни где се налазе, а камо ли да их користе.

 
Садржај новог броја листа „Војни ветеран“
недеља, 01 јануар 2017 10:16
Из штампе је 31. децембра изашао 155. број „Војног ветерана“ који на 36 страница доноси више занимљивих прилога.

Две колорне и једна црно-бела страница овог броја гласила војних пензионера бави се обележавањем Дана војних ветерана Србије.

Делегацију УВПС примио је министар одбране Зоран Ђорђевић а која су питања покренута прочитајте у најновијем броју ,,Војног ветерана.“

 
Новогодишња и Божићна честитка
четвртак, 29 децембар 2016 10:34
Војним пензионерима

и члановима њихових порoдица

честитамо

Нову годину и Божић

 

УДРУЖЕЊЕ ВОЈНИХ ПЕНЗИОНЕРА СРБИЈЕ

 
Годишња Скупштина војних пензионера Смедеревске Паланке
петак, 23 децембар 2016 11:46
Годишња Скупштина ОпОрг Смедеревска Паланка одржана је  22. децембра у сали тамошње Скупштине Општине. Седници Скупштине присуствовало је око 70 чланова Удружења, затим председник Извршног Одбора ГО УВПС Зоран Вучковић, представници локалне самоуправе, Војске Србије и Фонд СОВО,  а и велики број представника сродних организација и удружења. Скупштини је присуствовао и Председник општине и  директор цивилног Медецинског здравственог Центра Смедеревска  Паланка др Ивана Ђурђевић – Старовић.
 
Одржана редовна скупштина Градског одбора УВПС Краљево
петак, 23 децембар 2016 05:06
У Дому ВС у Краљеву 22. децембра одржана је редовна седница Скупштине Градског одбора УВПС Краљево. Извештај о раду Градског одбора Скупштине ГрОд УВПС Краљево од 28. 4. 2015. до 22.12.2016. године, поднео је председник Рајко Марашевић, а извештај Надзорног одбора - Ђуро Медаковић.
 
Ужички војни пензионери предњачили у акцији прикупљања потписа за народну иницијативу
четвртак, 22 децембар 2016 21:34
У Клубу пензионера Ужицу је 22. децембра одржана је годишња скупштина Општинског градске организације УВП тог града. Свечани скуп који је био посвећен и обележавању Дана ЈНА отворио је председник ГрОд Ратко Ђорђевић. У председниковом извештају о раду у последњих годину дана на првом месту се нашла неповољна стамбена ситуација и набрајање шта је Удружење с тим у вези предузело. Наиме, град се, на основу уступљених војних објеката, обавезао да ће систему одбране испоручити седам до десет станова, али се рокови стално пролонгирају. Према чврстим обећањима, до краја године ће у Ужице стићи представници Дирекције за имовину Владе Републике Србије, који би требало да са локалним властима потпишу одговарајући документ, па се очекује напредак у блиском наредном периоду.

Здравствено обезбеђење оцењено је повољном оценом, али је изнето неколико примедби на рад Војномедицинске академије. Прошле године, у просторијама Градског одбора УВП Ужица, организован је мини систематски преглед, којем се одазвало више од тридесет корисника војне пензије. Реч је о некој врсти превентивног прегледа који је прихваћен као могућност да се на време предупреди ширење болести или спречи оболевање. С обзиром на одјек коју је имала та активност, договорено је да то убудуће постане редовна пракса.

 
Предаја сабље министру иностраних послова Русије лични чин Бранка Бутолена
уторак, 20 децембар 2016 11:47
Удружењу војних пензионера Србије последњих дана обратио се велики број војних пензионера који су негодовали што је министру иностраних послова Руске Федерације Сергеју Лаврову, приликом недавне посте Србији, адвокат Бранко Бутолен, потпуковник у пензији уручио сабљу. Према тврдњама оних који су нам се јављали телефоном, наводно је приликом предаје Бутолен представљен као представник војних пензионера.
 
Додела социјалне и хуманитарне помоћи у новембру 2016. године
уторак, 20 децембар 2016 10:55
На основу Правилника о социјалној и хуманитарној помоћи Удружења војних пензионера Србије, Изврши одбор је на седници оджаној 9. децембра 2016.године, размотрио захтеве достављене уновембру 2016. године и на основу прописаних критеријума и испуњених услова, донео је одлуке о додели једнократне социјалне и хуманитарне помоћи:
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 10 od 45