Ivo Andric

Ivo Andric

Intesa senior kes
Status Stil

Важни линкови

Ministarstvo Odbrane
Vojska Srbije


Тренутно на мрежи

Imamo 161 gostiju na mreži
Додељена социјална и хуманитарна помоћ у aприлу 2016. године
среда, 11 мај 2016 10:08
На основу Правилника о социјалној и хуманитарној помоћи Удружења војних пензионера Србије, Изврши одбор је на седници оджаној 6. маја 2016.године, размотрио захтеве достављене у априлу 2016. године, и на основу прописаних критеријума и испуњених услова, донео је одлуке о додели јенократне социјалне и хуманитарне помоћи:
 
Нова уставна Иницијатива за оцену уставности Закона о привременом уређењу начина исплате пензија
уторак, 26 април 2016 11:42

Председник УВПС Љубомир Драгањац упутио је нову Иницијативу Уставном суду Србије ради оцене уставности и сагласности са општеприхваћеним правилима међународног права и потврђеним међународним уговорима Закона о привременом уређеђивању начина исплате пензија. Иницијатива је Уставном суду  упућена 25. априла.

Сви они који желе да поднесу Уставну иницијативу лично, могу да користе текст Иницијативе које доносимо у целости:
 
Социјална и хуманитарна помоћ за март 2016. године
петак, 22 април 2016 09:45
На основу Правилника о социјалној и хуманитарној помоћи Удружења војних пензионера Србије, Изврши одбор је на седници оджаној 13. априла 2016.године, размотрио захтеве достављене умарту 2016. године, и на основу прописаних критеријума и испуњених услова, донео је одлукео додели једнократне социјалне и хуманитарне помоћи:
 
Злоупотреба симбола и назива Удружења војних пензионераСрбије
уторак, 19 април 2016 12:57
У предизборном пропагандном материјалу који је дељен грађанима општине Раковица, Социјалистичка партија Србије грубо је злоупотребила назив и знак (лого) Удружења војних пензионера Србије. Наиме, на простору где су графички представљене институције и удружења грађана који су подржали коалицију СПС – ЈС, одштампан је знак и назив Удружења војних пензионера Србије.
 
Обраћање министру правде у Влади Републике Србије поводом хапшења генерала Милована Бојовића
среда, 13 април 2016 10:40
Поводом лишавања слободе генерала Милована Бојовића, председник УВПС Љубомир Драгањац упутио је захтев за хитно поступање и ослобађање ухапшеног генерала. О томе је председник Удружења  у писаном облику обавестио и  председника Републике Србије Томисава Николића и председника Владе Александра Вучића. Писмо доносимо у целости:

,,Господине министре,

 
Захтев у вези са исплатом делимичног усклађивања пензија од 2004. до 2007. године упућен Управном одбору Фонда за СОВО
среда, 13 април 2016 10:17
Председник УВПС ЉубомирДрагањац, поводом доспелих а неизмирених војних пензија од 2004. до2007. године, упутио је писмо  Управном одбору Фонда за СОВО следеће садржине:

,,Доспеле а неизмирене обавезе према корисницима војне пензије настале по основу делимичног усклађења пензија за период од 1.08.2004. године до 30.11.2007. године није наплатило више од десет хиљада КВП. Ради се о корисницима који због својих убеђења или необавештености дуг нису наплатили подношењем тужби како је то учинило око 35.000 корисника.

 
Одржана седница редовне годишње Скупштине УВПС шестог сазива
уторак, 12 април 2016 11:35

У Централном Дому ВС 11. априла одржана је седница редовне годишње  Скупштине УВПС шестог сазива на којој је поднет Извештај о раду у протеклих годину дана, донета одлука о изменама и допунама Правилника о социјалној и хуманитарној помоћи у УВПС, а разматрана су и нека друга питања.

Скупу су присуствовали многобројни гости, међу којима и државни секретар у Министраству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић, посланик у Народној Скупштини РС Константин Арсеновић, секретар Удружења војних пензионера Републике Црне Горе господин Радивоје Здравковић, директор Фонда за СОВО Драгиша Дабетић, директор у Републичком Фонду за ПИО господин Иван Мимић, председник Скупштине Клуба генерала и адмирала Видоје Пентелић, генерал-пуковника у пензији, помоћник налелника ВМА пуковника др Радован Чеканац, заменик начелника Управе за војно здравство МО пуковник професор доктор Бранко Илић, представник Управе за традицију, стандард и ветеране потпуковник Иван Филиповић, представник Центра војномедицинских установа Београд потпуковник доктор Зоран Стошић, Директора Медија-центра „Одбрана“ пуковник Стевица Карапанџин, ранији председник УВПС Томислав Симовић, генерал- пуковник у пензији Председник Удружења ветерана војнообавештајне службе Србије господин генерал-мајор у пензији Радослав Шкорић, председник Удружења палих бораца рата од 1990. до 1999. године Добирила Копривица, председник Удружења војних бескућника Велизар Рабреновић, председник Удружења грађана ,,Подморничар” господин генерал-мајор у пензији Драган Косановића, председник Удружења породица палих бораца од 1990-1999. године Добрила Копривица, представник Савеза удружења потомака ратника ослободилачких ратова Србије 1912-1920 Милена Харамбашић. Седници Скупштине присуствовали су и истакнути чланови УВПС генерал-пуковник у пензији Милорад Обрадовића, генерал-потпуковник у пензији Стаменко Николић и генерал-мајор у пензији Лазара Стаменковић.

 
Саопштење за јавност поводом лишавање слободе генерала у пензији Милована Бојовића на Косову и Метохији.-
уторак, 12 април 2016 09:48
Клуб генерала и адмирала Србије и Удружење војних пензионера Србије са огорчењем су примили вест да је у петак, 8. априла, на Косову и Метохији лишен слободе генерал-пуковник у пензији Милован Бојовић. Како је објављено ухапшен је због наводне командне одговорности на Косову и Метохији пре и током НАТО агресије 1999. године. Генерал Бојовић, током 1998. и 1999.године, није службовао на територији Косова Метохије. Према томе, наводна командна одговорност не може да буде разлог за његово лишавање слободе. Сва његова кривица је: што је рођен у селу Перане на Косову и Метохији, што је по националности Србин и што на територији Косова и Метохије поседује приватну имовину. Добро им је дошло што је реч о генералу. Овим налогодавци хапшења шаљу јасну поруку свим Србима избеглицама са Косова и Метохије.
 
УВПС не одступа од својих статусних и програмских опредељења
среда, 06 април 2016 10:31
Како се предизборна кампања у Републици Србији захуктава, тако проблеми пензионерске популације све више испливавају на позорницу друштвених збивања. Све активнија су и удружења грађана која окупљају пензионере или у свом програму имају назначено деловање према тој категорији грађана. Нека удружења су у томе отишла и корак даље, па су ових дана приступили потписивању споразума са појединим политичким странкама, актерима актуелног политичког живота у Србији.
 
УВПС није ничији колективни члан
петак, 01 април 2016 10:11
Неки чланови минорног удружења које носи назив Синдикат војних пензионера Србије ових дана, обилазећи кориснике војних пензија на адресама пребивалишта или наступима у медијима, служе се новим обманама тврдећи да је Удружење војних пензионера Србије њихов колективни члан (деле и пропагандне материјале). Они износећи неистините податке, покушавају да прибаве легитимитет за оно што бесуспешним покушајима чине на разбијању репрезентативног удружења војних пензионера Србије. При томе, како нас обавештавају чланови које су посетили, износе и друге неистините чињенице што представља грубе нападе на наше удружење без посебног повода и разлога.
 
Обраћање председника УВПС Адвокатској комори Србије
уторак, 29 март 2016 11:01
Председник УВПС Љубомир Драгањац упутио је писмо Адвокатској комори Србије у вези са поступањем дела адвоката у процесу остваривања права војних пензионера на ванредно усклађивање месечних принадлежности за 11,06 одсто. С обзиром на чињенице изнете у том акту, писмо доносимо у целостри:

,,Удружење војних пензионера Србије као најбројнији заступник интереса корисника војне пензије (КВП) у два наврата (2004. и 2008. године) водило је вишегодишњу системску и упорну борбу у доказивању права да и војни пензионери имају право на усклађивање пензија по донетим прописима и решењима.

 
Додела социјалне и хуманитарне помоћи у фебруару 2016. године
петак, 18 март 2016 11:21
На основу Правилника о социјалној и хуманитарној помоћи Удружења војних пензионера Србије, Изврши одбор је на седници оджаној 16. марта 2016. године, размотрио захтеве достављене у фебруару 2016. године, и на основу прописаних критеријума и испуњених услова, донео је одлуке о додели јенократне социјалне и хуманитарне помоћи:
 
Стручна помоћ и подршка за стицање лиценце службеника обезбеђења и детектива
четвртак, 17 март 2016 10:00
Предузеће ,,Приватна безбедност доо, Београд, обратило се Удружењу војних пензионера Србије молбом да посредством сајта и ,,Војног ветерана“ инфромише пензионисане припаднике наше војске да та овлашћена институција организује обуку у различитим видовима и различитог трајања (према потребама, одабраном програму и изабраном броју часова), како би кандидати који се баве пословима обезбеђења припремили за полагање стручног испита и стицање неопходне лиценце.
 
Постпак наплате дуга након усклађивања војних пензија на основу закључка Владе Србије
четвртак, 10 март 2016 12:02

 

Сагласно Закључку Владе 05 Број: 181-11689/2015 од 30. октобра 2015. године, Републички фонд за ПИО (у даљем тексту: Фонд) ванредно је повећао војне пензије за 6,57% од 1. новембра 2015. године, а за дуг настао закидањем дела припадајуће пензије у периоду од 1. 1. 2008. до 31.10.2015. године доставило оштећеним војним пензионерима понуду за вансудско поравнање исплате тога дуга.

У наведеној понуди обрачуната је главница дуга увећана за индекс цена на мало, и то; за оне оштећене који нису покренули парнице за наплату дуга или су парнице у току – за читав период од 1. 1. 2008. до 31. 10.2015. године, а за оне који су део дуга наплатили по правноснажним пресудама – за месеце који нису обухваћени досуђујућом пресудом (одбијен тужбени захтев због застарелости и тужба још није поднета). Уколико је то поравнање закључено до 25. 12. 2015. године, износ наведен у понуди је исплаћен  11. и 12. јануара 2016. године.

 
Удружење војних пензионера Србије не подржава протест 15. марта
четвртак, 10 март 2016 11:36
Поводом предстојећег протеста Удружење синдиката пензионисаних војних лица Србије, а који се односи на остваривање права на закинути део пензије од 11,06 одсто, најављеног за 15. март ове године, Удружење војних пензионера Србије неће се придружити организацији те манифестације. У складу са принципијелним ставом УВПС да ће се за сва оспорена права борити свим легалним и легитимним средствима, укључујући и протесте, али протесте само када сва правна средства буду исрпљена, Удружење сматра да још није наступио тај тренутак.
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 10 od 41