Ivo Andric

Ivo Andric

Intesa senior kes
Status Stil

Важни линкови

Ministarstvo Odbrane
Vojska Srbije


Тренутно на мрежи

Imamo 86 gostiju na mreži
Седница Скупштине новосадских војних пензионера
петак, 16 децембар 2016 22:32
Интонирањем државне химне у Дому ВС у Новом Саду, поводом 23 година од оснивања организације војних пензионера у том граду, 16. децембра започета је седница Скупштине Градског одбора УВП.

Међу многобројним корисницима војне пензије били су и пуковник Братољуб Бркљача, начелник ВМЦ Нови Сад, потпуковник Светозар Бјелак представник Команде 1. бригаде КоВ, Срђан Девић, из регионалног центра МО, капетан фрегате Смиљан Родић, из Речне флотиле, Милан Бошковић помоћник директора филијале ПИО у Новом Саду, представници УВПС Бачка Паланка , Удружења војних бескућника, Удружења ваздухопловаца Војводине  , СУБОР-а Војводине и Новог Сада, Удружења пензионера Новог Сада, Друштва српских домаћина, Удружења за рекреацију ,,Релакс“ и други.

Извештај о раду од почетка године до 15. децембра поднео је председник Милорад Орељ. Он је истакао да је на данашњи дан пре 23 године  формирано Удружење у Новом Саду.

 
Годишње информисање корисника војне пензије у Врању
петак, 16 децембар 2016 07:29
Традиционално информисање корисника војне пензије на крају године организовано је 15. децембра у Великој сали Дома ВС у Врању. Том догађају присуствовали су командант 4. бригаде Копнене војске бригадни генерал Зоран Лубура и представници организација и институцијама са којима сарађује градска организација УВП у Врању.

Председник Удружења Љубомир Драгањац похвалио је Градски одбор УВПС за резултате постигнуте у прикупљању потписа за подршку народној иницијативи којом се захтева враћање пензија на ранији ниво. Он је кориснике војне пензије обавестио о разговорима које је делегација УВП ових дана водила са министром одбране Зораном Ђорђевићем и о другим питањима и проблемима које тиште војне пензионере, посебно о здравственом и стамбеном обезбеђењу.

 
Одржана 14. седница Главног одбора УВПС
четвртак, 15 децембар 2016 22:01
Седница ГлОд Скупштине УВПС одржана је 14. децембра у београдском Дому Војске Србије под председавањем Љубомира Драгањца, председника Удружења. На скупу је поднета информација о састанку делегације УВПС са министром одбране господином Зораном Ђорђевићем, анализиране су активности УВПС на подношењу народне иницијативе Народној Скупштини с предлогом да по хитном поступку размотри предлог Закона о престанку важења Закона о привременом уређивању начина исплате пензија и предлог Закона о изменама Закона о ПИО и разматрано више актуелних питања.

Информацију о предстојећим променама у здравству у Војсци Србије поднео је в. д. начелника Управе за војно здравство пуковник др Угљеша Јовичић. Он је између осталог рекао да ће у наредном периоду доћи до обједињавања појединих служби у оквиру војног здравства, то јест да ће предстојећа реформа омогућити да се са постојећим кадровима, уз одговарајућу материјалну потпору и бољу организацију унапредити лечење војних осигураника.

 
Тамбурaшка диверзија Јована Тамбурића на истину
уторак, 06 децембар 2016 10:46
Циљани напади на Удружење војних пензионера Србије у режији неоствареног генерала Јована Тамбурића ових су дана попримили размере које превазилазе здрав разум. Острашћеност самопрокламованог  председника Удружења синдиката пензионисаних војних лица Србије који непрестано вапи за све већом славом, наводно борећи се за права војних пензионера, у лажима, подметањима, баратању полуистинама, уз увредљив, некултуран и иритантан тон, отишла је толико далеко да се може мирне душе назвати вербалном диверзијом на истину.

Груба је неистина и подметачина да је годинама ,,пензионерска популација предмет разних манипулација са циљем да се обезбеди њихова подршка појединим странкама, односно актуелним властима“. Веома је позната чињеница, господине Тамбурићу, да су управо на вашим скуповима виђани страначки прваци. Тек толико да се зна.

 
Донета пресуда Управног суда у вези са захтеваним увећањем пензија за 20 одсто
понедељак, 05 децембар 2016 18:30
У вези са захтеваним повећањем пензија дела војних пензионера путем ревизије и доношења нових решења у складу са Законом о ПИО и тако обрачуната пензија увећа за 20 одсто (детаље смо објавили на овом сајту 4. августа 2016. године), на основу члана 79 став 3. Закона о ПИО, Управни суд је  донео пресуду, коју доносимо у целости:
 
Широм Србије обележен Дан војних ветерана
субота, 03 децембар 2016 15:41
Низом активности у Србији је 2. децембра обележен Дан војних ветерана. Свечаности су започеле у преподневним часовима, када су, у знак поштовања и сећања на оне који за отаџбину дали своји животе, представници војне делегације у сарадњи са локалним самоуправама и ветеранским удружењима положили венце на споменике палим борцима и жртвама ослободилачких ратова Србије.

Делегација Удружења војних пензионера Србије коју су сачињавали председник Љубомир Драгањац, Остоја Поповић и Добривоје Димитријевић положила је венац на Споменик жртвама ратова и браниоцима отаџбине од 1990 до 1999. године на Савском тргу у Београду.

 
Честитка министра одбране поводом Дана војних ветерана
петак, 02 децембар 2016 14:54
Mинистар одбране Зоран Ђорђевић, поводом Дана војних ветерана, упутио је честитку Удружењу војних пензионера Србије, коју доносимо у целости:


,,Свим војним ветеранима упућујем искрене честитка поводом 4. децембра – Дана војних ветерана.

Настављајући традицију старих ратника Војске Краљевине Србије, дугу више од једног века, друга је година од када је установљен Дан војних ветерана, као један од војних празника у Министарству одбране и Војсци Србије, у знак сећања на 4. децембар 1912. године, велики историјски догађај за Србију – потписивање примирја у Првом балканском рату.

Војни ветерани су иза себе у историји ратовања на нашим просторима оставили у сећање бројне победе и дали несумњив допринос целокупној српској историји. Захваљујући свим незнаним и знаним, дужних поштовања, који су дали своје животе и многима који су остали инвалиди током последњих ратних дешавања на нашим просторима, ми данас слободно живимо.

Уз дубоко усађену потребу да спасимо од заборава све оне који су учинили дела за памћење кроз културу сећања о постојаности српског народа у протеклим ратовима и за наш народ тешким временима, честитам вам празник, у нади да се никада не понове страдања из прошлости и да Министарство одбране и Војска Србије допринесу очувању мира у земљи, региону и шире”.

 
Министар одбране примио чланове Удружења војних пензионера
петак, 02 децембар 2016 14:45

 

Министар одбране Зоран Ђорђевић састао се са делегацијом Удружења војних пензионера Србије са којом је разговарао о статусним и другим питањима од значаја за ту групу војних осигураника.

Председник Удружења које окупља око 27.000 војних пензионера, генерал-потпуковник у пензији Љубомир Драгањац, упознао је министра одбране са актуелним активностима и иницијативама Удружења.

Највеће интересовање делегација војних пензионера исказала је за најављене организационе промене у војном здравству, односно, на који ће начин оне утицати на њихово лечење и здравствено збрињавање.

 
Садржај новог броја листа „Војни ветеран“
четвртак, 01 децембар 2016 20:28
Из штампе је 1. децембра изашао 154. број „Војног ветерана“ који на 36 страница доноси више занимљивих прилога.

 

У уводнику као носећем прилогу броја аутор се бави недавно завршеном уставном иницијативом која је поднета Народној скупштини Републике Србије. Под насловом „ВЕРА У ПРАВДУ“ наводи се „да се правна држава не може оглушити о оправдане захтеве пензионера да им месечне принадлежности буду враћене на ниво од пре две године. Све масовнији захтеви оштећених војних пензионера значајно су оснажени прикупљањем 33.898 потписа којима се покреће уставна иницијатива за усвајање два закона за враћање ранијих права.

 
На једнократну помоћ од 5.000 динара имају сви пензионери са пребивалиштем у Србији
уторак, 29 новембар 2016 10:05
Из Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Сектор ПИО стигла је информација следеће садржине:

..На једнократну исплату у износу од 5.000 динара имају право сви пензионери  са пребивалиштем на територији Републике Србије. Према томе, уколико  пензионери о којима је реч имају пријаву боравка на територији Републике Србије, а нису добили једнократну исплату, неопходно је да се јаве Републичком фонду за пензијско и инвалидско осигурање ради регулисања истог”.

 
Писмо председнику Владе Републике Србије поводом протеста Војних синдиката Србије
понедељак, 28 новембар 2016 12:48

Поводом протеста Војних синдиката Србије Председник Удружења војних пензионера Србије Љубомир Драгањац упутио је писмо председнику Владе Републике Србије Александру Вучићу писмо следеће садржине:

,,Обраћамо  вам се поводом протестног окупљања чланова Војног синдиката Србије и покушаја да се у догађања испред зграде Министарства одбране Србије 27. новембра закулисним радњама увуче Удружење војних пензионера Србије.

 
Додела социјалне и хуманитарне помоћи у октобру 2016. године
понедељак, 21 новембар 2016 12:33
На основу Правилника о социјалној и хуманитарној помоћи Удружења војних пензионера Србије, Изврши одбор је на седници оджаној 9. новембра 2016. године, размотрио захтеве достављене уоктобру 2016. године, и на основу прописаних критеријума и испуњених услова, донео је одлуке о додели једнократне социјалне и хуманитарне помоћи:
 
Народној скупштини Републике Србије предати предлози два закона и потписи за народну иницијативу
четвртак, 17 новембар 2016 12:57
Представници Удружења војних пензионера Србије, на основу члана 107. Устава Републике Србије, члана 39. Закона о референдуму и народној иницијативи и члана 150. Став 1. Пословника Народне Републике Србије поднели су данас: (1) Предлог Закона о престанку важења Закона о привременом уређивању начина исплате пензија (,,Службени гласник РС”, број 116/14), и (2) Предлог Закона о изменама Закона о пензијском и нинвалидском осигурању (,,Службени гласник РС”, бр. 34/03, 64/08 – УС, 84/04 – др. Закон, 85/05, 101/05 – др. Закон, 6306 – УС, 5/09, 107/09, 101/10, 93/12, 62/13 и 108/13, 75/1014 и 142/2014) са предлогом да се, на основу члана 167. Пословника Народне скупштине, донесу по хитном поступку.
 
Основни подаци о предстојећој подели станова
уторак, 08 новембар 2016 12:15
Управа за Инфраструктуру  Министарства одбране РС доставила ја стамбеном органу МО пријаву за расподелу 135 станова на неодређено време, од чега је 116 станова опредељено за поделу по ранг-листама, а 19 станова у закуп које није могуће поделити, јер у тим местима нема стамбених интересената.
 
Успешно завршено прикупљање потписа за народну иницијативу
уторак, 08 новембар 2016 11:37
Удружење војних пензионера Србије, као што се и очекивало, успешно је окончало акцију прикупљања потписа за народну иницијативу, којом треба да буде укинут Закон о привременом уређењу начина исплате пензија, то јест да се месечне принадлежности пензионера врате на ниво од пре две године. Подршку одлуци Главног одбора Скупштине УВПС дало је око 33.000 потписника, чиме су се стекли услови да Народна Скупштина неодложно, по хитном поступку размотри предлоге: (1) Закона о престанку важења Закона о привременом уређивању начина исплате пензија („Службени гласник РС“, бр. 116/14) и (2) Закон о изменама Закона о пензијском и инвалидском осигурању(„Службени гласник РС“, бр. 34/2003, 64/2004, 84/2004, 85/2005, 101/2005, 63/2006, 5/2009, 107/2009, 101/2010, 93/2012, 63/2013, 102 /13, 75/2014 и 142/2014), којим се брише члан 80б тог закона.
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 10 od 44