Ivo Andric

Ivo Andric

Intesa senior kes
Status Stil

Важни линкови

Ministarstvo Odbrane
Vojska Srbije


Тренутно на мрежи

Imamo 72 gostiju na mreži
Скуп војних пензионера на којем је обзнањено продужење рока за вансудско поравнање дуга за пензије
петак, 04 март 2016 13:04
У Свечаној сали Дома ВС у Београду 4. марта одржан је састанак представника Удружења војних пензионера Србије, којем су присуствовали министар за рад, запошљавање и борачка питања Александаер Вулин, државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић, директор Републичког фонда за ПИО Драгана Калиновић и председник Управног одбора за Фонд ПИО Бранислав Митровић.
 
У току су припреме за ново вансудско поравнање разлика за војне пензије
среда, 24 фебруар 2016 11:39
У Вези са иницијативом Удружења војних пензионера Србије о продужењу  рока за вансудско поравнање и захтева за поравнање оних војних пензионера који су засновали радни однос после пензионисања државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић упутио је Удружењу војних пензионера Србије одговор следеће садржине:
 
Додела социјалне и хуманитарне помоћи у јануару 2016. године
петак, 19 фебруар 2016 11:16
На основу Правилника о социјалној и хуманитарној помоћи Удружења војних пензионера Србије, Изврши одбор је на седници оджаној 10. фебруара 2016. године, размотрио захтеве достављене у јануару 2016. године, и на основу прописаних критеријума и испуњених услова, донео је одлукео додели јенократне социјалне и хуманитарне помоћи:
 
Промена броја телефона Инфо центра о стамбеној ситуацији
среда, 10 фебруар 2016 10:31
Из Управе за традицију, стандард и ветеране у циљу инфромисања стамбених интересената, примили смо обавештење о промени броја телефона Инфо центра којисе односи на стамбену проблематику.
 
Усклађивање пензија и новчаних накнада за 1,25 одсто од децембра 2015.
уторак, 09 фебруар 2016 13:04
Закључком Владе Републике Србије од 23. јануара ове године утврђено је да се пензије и новчане накнаде које исплаћује РФ ПИО од исплате за децембар 2015. године увећају за1,25одсто. Исто толико – 1,25 одсто увећава се вредност општег бода, тако даће се пензије и новчане накнаде од децембра 2015. године па надаље исплаћивати у увећаном износу.
 
О рестриктивном режиму издавања канадских виза држављанима Р. Србије
понедељак, 01 фебруар 2016 10:52
Државни секретар у Министарству спољних послова РС Роксанда Ничић, после обраћања председника УВПС Љубомира Драгањца (28. децембра), упутило је Удружењу војних пензионера Србије (25. јануара) акт следеће садржине:
 
Колико се дуго чека на поједине прегледе на кабинетима ВМА
петак, 29 јануар 2016 04:42
После обраћања председника УВПС ЉубомираДрагањца надлежним институцијама у систему одбране поводом стања и проблема у војном здравству, из Војномедицинске академије је стигао одговор на питање колико се на појединим кабинетима чека на преглед. Већи део тог дописа доносимо у изворном облику:
 
Додела социјалне и хуманитарне помоћи у децембру 2015. године
среда, 27 јануар 2016 11:28
На основу Правилника о социјалној и хуманитарној помоћи Удружења војних пензионера Србије, Изврши одбор је на седници оджаној 12. јануара 2016. године, размотрио захтеве достављене удецембру 2015. године, и на основу прописаних критеријума и испуњених услова, донео је одлуке о додели једнократне социјалне и хуманитарне помоћи:
 
Питања у вези са здравственим обезбеђењем војних пензионера
петак, 22 јануар 2016 10:38

 

Председник Удружења војних пензионера Србије Љубомир Драгањац обратио се институцијама из система одбране, надлежним за бригу о здрављу и лечење војних пензионера – Фонду за СОВО, Управи за војно здравство МО, Војномедицинској академији, Генералштабу ВС и другима – питањима постављеним на последњој седници Главног одбора Скупштине РС или искрслим после тог скупа, уз молбу да одговоре на постављена питања из свог делокруга деловања. Питања доносимо у целости:
 
Примедбе на поступање дела адвоката у поступцима за наплату закинутог дела војних пензија
уторак, 19 јануар 2016 11:54
Систематско и упорно доказивање правде да и војним пензионерима припада ванредно усклађивање пензија од 1.1. 2008. године, које је безмало осам година плански водило Удружење војних пензионера Србије, значајно су подупрли адвокати. Већина њих је часно, честито, предано и стручно водило судске поступке, помажући тако корисницима војне пензије да остваре своје Уставом и законом утврђено право. Неки од истакнутих адвоката сјајним поднесцима судовима значајно су допринели да се учине преко потребни пробоји на путу за остварење закинутих права. У часу када војни пензионери масовно остварују оно што су им чиновници оспоравали, тренутак је да се адвокатима ода признање за све оно што су за војнопензионерску популацију учинили.
 
Повећање износа укупног прихода по члану породице за доделу социјалне и хуманитарне помоћи
среда, 13 јануар 2016 21:38
Након повећања пензија за 6,57% од 01. новембра 2015. године, Извршни одбор  је донео одлуку да се износ укупног прихода по члану издржаваног члана породичног домаћинства од месеца јануара 2016. године повећа из члана 5. Правилника за тешки материјални положај са 15 на 16 бодова или са 10.735,65 динара на 11.451,36 динара.
 
Поступци у случају одбијања дела тужбеног захтева због застарелости
уторак, 12 јануар 2016 11:31

 

У случајевима покренутих парница за наплату дуга за 11.06% где није прихваћено вансудско поравнање могуће су три ситуације у погледу одбијања дела тужбеног захтева због застарелости:
  1. Да се предмет налази пред другостепеним судом по жалби туженог,
  2. Да је донета првостепена пресуда, а рок за жалбу није истекао, и
  3. Да главна расправа још није закључена, односно првостепена пресуда није донета.
 
Обраћање Министарству спољних послова поводом виза за улазак у Канаду
уторак, 29 децембар 2015 11:07
Председник УВПС Љубомир Драгањац упутио је писмо Министарству спољних послова, којим захтева да се учине конкретни кораци како би и војним пензионерима било омогућено издавање виза за улазак у Канаду. Писмо доносимо у целости:

 

,,У последње време све више војних пензионера обраћа се нашем удружењу са молбом да им помогнемо у остваривању права  на посетилачку визу за улазак у Канаду. Наиме, реч је о одбијању Амбасаде Канаде да им изда визу зато што су током 1999. године били у активној војној служби. Амбасада се при томе позива на на правила и смернице канадског имиграционог визног режима.

 
Главни одбор УВПС о здравственој заштити војних осигураника
понедељак, 28 децембар 2015 11:55
Стање и проблеми у остваривању здравствене заштите била је централна тачка дневног реда 10. седнице Главног одбора Скупштине УВПС, којој је председавао председниик Љубомир Драгањац. На основу извештаја из градских и општинских организација, члан Извршног одбора ГО мр сц. др Часлав Антић поднео је детаљан извештај, у којем су назначени готово сви проблеми с којима се сучељавају војни пензионери и чланови породица када је реч о здравственој заштити и лечењу.
 
Предлог за продужења рока за вансудско поравнање
четвртак, 24 децембар 2015 15:15
Председник Удружења војних пензионеера Србије Љубомир Драгањац упутио је Министарству за рад, запоошљавање и социјална питања предлог да се рок за вансудско поравнање војних пензионера продужи без рока, све док се дуг не исплати по било ком основу.
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 9 od 39